Vil du ha det beste setet på flyet?

Den siste uka har flere aviser fortalt deg hva som er det mest populære flysetet. Men hvordan finner du det beste? De fleste ønsker å sitte langt frem og enten nær vinduet eller nær midtgangen. Veldig få velger midtsetet, dersom de kan velge.

Det er nettsøkeren skyscanner som laget en undersøkelse om de mest attraktive setene, og sendte den til norske medier som laget reportasjer som dette.

Mens jeg på reisenettstedet kortreist.no før påske fortalte om ti ting flyselskapene vil at du ikke skal vite.

Her får du også vite hvordan du får det beste setet ombord. For de fleste av oss er ikke så opptatt av hvor andre velger å sitte, men hvordan jeg skal får det setet jeg vil ha. Det som har best plass.

Hvor er de beste setene?

Via nettstedet Seatguru kan du finne ut hvor de beste setene i ditt aktuelle fly befinner seg. Du finner flytypen ved å se på billetten/billettbestillingen. Du kan bestille et bestemt sete ved bestilling via internett 24 timer før avreise. Men du kan også endre denne på nytt like før innsjekking. Da kan du oppleve at de beste setene, som tidligere var opptatt, nå er ledige. Ved free seating står ofte kabinpersonalet står ofte og blokkerer akkurat disse setene når du kommer om bord. Spør om å få sitte der. Så får du oftest ja.

Sjekk inn to ganger

Noen ganger sjekker du inn via nettet hjemmefra, og velger sete derfra. Men på dette tidspunktet kan ditt favorittsete være opptatt. Tar du en ny nnsjekking ved automaten på flyplassen kan det hende at du oppdager at favorittsetet er blitt ledig.

PS: Dersom du reiser med Norwegian vil du ved innsjekk se at noen av setene har et kryss over seg. Det er ikke fordi de er opptatt, men fordi det er visse restriksjoner. Dette nødutganger, og du må være over 16 år, ikke ha håndbagasje på gulvet osv.

Ha en riktig god tur.