En annerledes sommerkafé i strandkanten

bilde-5.jpg

Noen kafeer bruker hele året på å lykkes. Andre klarer det i løpet av få sommeruker.

Sommerstemning under parasollene. Foto: Odd Roar Lange

Sommerkafeen 8glass ligger på øya Tjøme i Vestfold. Og på Fergeodden, til venstre like etter at du har kjørt over Vrengenbroa, finner du det helt spesielle og veldig trivelige spisestedet. Dersom du kommer om sommeren, vel å merke. For når skoleferien er over i august er sesongen over for 8glass.

Det hele startet med at det for tre år siden ble etablert et veldig lite spisested ved hjelp av en ombygd Moelvenbrakke og en liten platting. Året etter ble det utvidet til et sommersted med uformell stemning, noen palmer (!), store parasoller og sandbunn, en liten gocartbane (pedaldrevet cart), og sommerbord i to etasjer.

Blåskjell og pommes frites. Kjempegodt. Foto: Odd Roar Lange

Stedet har parkeringspalss for biler, men først og fremst en stor gjestebrygge for gjester som kommer sjøvegen. Noen som synes å være veldig populært.

Mange ganger har jeg tenkt følgende: At et spisested som sørger for at barn har det bra, de kommer til å gjøre suksess. Fordi, dersom barna har det bra, så har mødrene det det bra, og dersom mødrene har det bra så har fedrene det bra. Mulig du synes det er en litt gammeldags teori, men den fungerer i alle fall perfekt i praksis. Og 8glass har  suksess med denne formelen, og da betyr det at de voksne blir sittende minst ett glass vin ekstra. Dermed er gocartene raskt inntjent :-)

Stedet har også krabbesnører til utlån til barna, og dersom du har med hund så setter de uoppfordret frem drikke til den firbeinte.

Krabbefiskere på bryggekanten. Foto: Odd Roar Lange

8glass er alltid ment som et sommersted der man kan kose seg i en uformell setting. Vi begynte derfor å jobbe med hva er egentlig sommer, hva forventer man seg. Vi konkluderte fort med at dette varierte etter alder og hvor man var i livet, men en ting var klart; sommeren var en tid vi ville kose oss ekstra, skriver eierne på son nettsiden. Jeg er sikker på at det kommer til å bli noe spennende.

Noen kommer sjøvegen, som stand up padlere.

 

Fra nettsiden: Meningen med cafeen er å skape et sted som gir gode sommerminner som varer til neste gang, eller hele livet. Hva dette er for deg vet vi ikke, kanskje er det å slappe av med noe kaldt å drikke, slikke sol på en solseng, ligge i en sofa i skyggen, spise en iskrem. Uansett ønsker vi å gi deg denne muligheten. Er det noe vi mangler så er det bare å si ifra, kan ikke love deg at vi kan innfri, men lover at vi skal se på muligheten for å gjennomføre forslaget.

Min mening:

En deilig filosofi. Jeg håper 8glass får et langt liv. Jeg har testet dem, og det er akkurat passe uformellt og ustruktrert til at du ikke trenger å bli stresset over å rote litt på bordet eller om du skulle komme i skade for å velte et glass. 8glass er sommerstedet med sjel og stemning. Jeg kommer gjerne tilbake :-)