En evigvarende sommerforelskelse

bilde1.jpg

Noen ord kan romme en hel sommer. Og det blir ingen komplett sommer uten dem.

bilde 1

bilde 4

For meg er morgenbad, Tjøme, verandafrokost og utekaffe slike ord. For 25 år siden var jeg på Tjøme i Vestfold for første gang.

For å låne hytta til en god kamerat. På vestsiden av ferieøya, med utsikt over Glemmekilen, Hudøy, Veierland og Korsholmen. I år etter år tilbrakte vi noen deilige sommeruker på øya - og det ble raskt etablert noen ritualer.

Siden jeg er a-menneske så er jeg - med få dagers unntak - den første som står opp om morgenen. Og etter å ha startet kaffetrakteren er det bare å rusle ned til stranden. 20 meters lett, målbevist og gledelig gange ned til stille vann. Noen få ganger kommer en morgenpadler med god tid forbi, eller en RIB med dårlig tid. Men nesten alltid er jeg alene. Ingen lyder, ingen mennesker, ingen som snakker.

bilde

Akkurat som i dag. Med blått håndkle og sandalene på svaberget var det bare å gli ut i vannet. Nyte 20 graders morgenbad i 10-15 minutter før det er på tide å svømme inn til land, og å rusle opp til hytta. Hvor kaffen er klar. Det er sikkert mulig å tenke seg en sommer uten morgenbad på Tjøme, men det er neimen ikke enkelt.

bilde Et søk på instagram viser at det er lagt ut 3878 bilder som er merket #morgenbad . Mens det er 10178 som er merket #kveldsbad og 5254 som er merket #nattbad . Det kan altså tyde på at det er flere b-mennesker enn a-mennesker om sommeren :-)

Hva er ditt forhold til morgenbad?