Er det du som er den idiotiske bølla på flyet?

De fleste voksne er enige: Det er ikke mer plass på flyet enn det vi trenger. Hvorfor stjeler du da plass fra meg?

Du har helt sikkert opplevd dem: De som slår ned seteryggen på flysetet sitt fordi de vil ha bedre plass. Enten til å sove, lese eller spise. De vil ha plass, helt uavhengig av hva det måtte bety av mindre plass for andre.

Det er utrolig irriterende. Fordi det allerede er mer enn trangt nok for meg som er 184 cm lang, og dersom 15-20 cm forsvinner (litt mindre nede enn oppe, selvsagt) så er det hele forskjelen på en behagelig og en ubehagelig reise.

Derfor ville det vært utrolig bra om du, neste gang du vurderer å slå ned seteryggen, kikker deg bak og ser etter om det sitter noen der. Dersom det gjør det, så lar du stolen være i samme posisjon som når du kom. Er plassen bak ledig, stiller deg seg selvsagt annerledes.

Jeg har to gode og et dårlig knep, utover det å spørre medpassasjeren foran om han (det er nesten aldri en hun) kan være snill å reise opp stolryggen igjen.

1. Velge første seterad, når jeg sjekker inn

2. Velge sete ved nødutgang, når jeg sjekker inn

...

og så en litt dårligere, men det kan fungere: sørge for at mine spisse knær er såpass ubehagelig i ryggen på frontpassasjeren at han (det er fortsatt sjelden en hun) velger å flytte seterygge tilbake til oppreist posisjon.

----

Og den som har lest helt hit får her et knallbra tips. For via Seatguru kan du sjekke hvor de beste og dårligeste setene er. Fyll inn flyselskap og flightnummer. Og vips: så har du full oversikt før du sjekker inn og velger sete.   Ha en riktig god tur.