Etter denne reportasjen fikk Pippa sparken

IMG_0143.png

Pippa Middleton fikk en relativt kort karriere som reiselivsreporter. Men hun rakk å få med seg det beste av Sunnmøre. Pippas reportasje i The Telegraph

I april i fjor reiste Philippa "Pippa" Charlotte Middleton fra Gatwick i London. Reisemålet var Ålesund og Sunnmøre. Hun var engasjert av The Daily Telegraph sitt hich-class reisemagasin Ultra Travel.

"Det er bare ett sted hvor du om morgene kan kjøre ski i puddersnø, om ettermiddagen fiske torsk, deretter seile til en trehytte og hvor tyrisk bad og et gourmetmåltid venter.", skriver Pippa i sin reportasje.

JUVET: Middleton overnatta på Juvet Landskapshotel. (Foto: Visitalesund.com)

 

Det tyder på at Pippa ikke har reist mye i Norge. For - selv om både Pippa og jeg er overbegeistret over Sunnmøre, fjorder og fjell - så er ikke dette så unikt. Og den opplevelse hun beskriver kan du faktisk finne mange steder i Norge. Både på Sunnmøre og i Nord-Norge. Men , det skal hun ha: ski-og-fjord-turismen i Møre og Romsdal er i superklasse. Dét er jeg enig i :-)

Pippa fikk oppleve en fantastisk reise på Sunnmøre. Hun besøkte Brosundet hotel og restaurant Maki, hun fikk kjøre ski på Strandafjellet, besøke Hotel Union i Geiranger  hun fikk fiske i Hjørundfjorden og oppleve fenomenale Juvet Landskapshotel på Alstad i Valldal. Ikke rart hun ble begeistret. Hadde bare vært bra om hun klarte å formidle det enda bedre.

Hvem er Pippa?

Pippa klar for skitur i Sunnmørsalpene. Foto: visitalesund.com

For oppklaringens skyld. Om du skulle være av dem som ikke vet hvem Pippa er? Hun er søsteren til Kate som i 2011 giftet seg med prins William i England. Hun ble verdensberømt da hun bøyde seg ned og løftet slepet til brudekjolen. Hun viste verdenspressen bakenden, og bakenden ble lesestoff i kjendismagasiner og tabdloidaviser over store deler av verden.

Senere fikk hun jobb som reiselivsjournalist. Men jobben ble ikke langvarig. For etter seks måneder var det slutt.

Oppsigelsen kom bare en måned etter Norgesturen. Og det norske vertskapet fryktet at reportasjen fra Norge aldri skulle se dagens lys.

"For svake lesertall", var begrunnelsen fra The Daily Telegraph som rundet av engasjementet, men ga henne gode skussmål med på vegen videre:

Invitere en kjendis

- Pippa Middleton er en profesjonell frilans skribent, og har begynt å jobbe med andre ting for andre publikasjoner, skriver The Telegraph i en redegjørelse.

Pippa skriver nå for Vanity Fair.

Men artikkelen fra Sunnmøre kom allikevel på trykk for få dager siden. Og for reiselivsnæringen i Ålesund er den gull verd. Selv om reportasjen i seg selv ikke er noe håndverk å skryte av, så er det faktum at prinsessens søster var fire dager i regionen gode nyheter.

Etter min mening burde reiselivet vært enda flinkere til å få kjente mennesker på besøk. Det vil bety mange svært gode oppslag, det deles, og det gir stedet kred. Jeg kommer tilbake med mer om det, litt senere.