fjellhelgen er over - i Oppdal så klart

En helg full av pudder – både inne og ute. Den som var utendørs var best, foreløpig.

Med seks minusgrader, lett skydekke, glimt av sol – og en blanding av uberørt skogssnø og fint oppkjørte løyper like ved måtte det bli en bra dag i skianlegget i Oppdal. Og uforståelig nok var det svært god plass i heisene og bakkene. Har ikke Nordvestlandet og Midt-Norge fått med seg at vinteren er i gang?  Eller har de bare spredd seg over flere topper og flere skianlegg?

Mellom bakkar og berg - og trestammene... Pudderforholdene var selvsagt best for dem som droppet lørdagens (ikke altfor bra) afterski, og heller kom seg tidlig opp. Droppet du afterskien i Vangslia så gikk du ikke glipp av noe. Ikke akkurat alpetrøkk, etter min mening. Men sikkert nok til å få ruskevær under hjelmen, selv om sola skinner ute… Men dagens kjøring utenfor løypene ga oss rikelige sjanser til å finne snø som var uberørt av menneskehender og -føtter.

Vi testet også innendørspudder i formiddag. I form av lunsj på “Onkel Pudder“. Skishopen med eget kjøkken og bar. Midt i bakken i Vangslia.  Moderne på mange måter, men allikevel ikke helt oppdatert. Fordi det fortsatt var julemeny 2011 som ble presentert. Og nettsiden tilbyr halv pris på “gullprepp” på skiene dine frem til jul. Siden det ikke står årstall så gjelder det kanskje hele 2012…? (Neppe, tenker jeg) Men tilbake til serveringen: Kjapt levert, hyggelig betjening, litt over middels prisnivå. Og, dessverre litt under middels varm gulasj-suppe (med kjøttdeig istedet for kjøttstykker). Sliter seg til en svak firer på terningen. De bør klare bedre i løpet av kort tid.

Oppdal har ikke landets aller største skianlegg. Men det holder i massevis.  De scorer på service, publikumstilgjengelighet, kort vei fra parkering til bakkene, godt preparerte løyper. Og oversiktelig og bra anlegg.