Grenseløse opplevelser - nå er det din tur

 Du følger dem med skrekkblandet fryd: 71 grader nord-deltagere hengende i et tau, basehoppere i fritt fall, skikjørere som suser utfor høye stup og syklister som raser ned bratte fjellsider.  De gir oss et sofakick. Men hvorfor pusher vi ikke noen grenser selv?

 

En av verdens beste ballansekunstnere, Eskil Rønningsbakken sa dette da jeg intervjuet ham sist uke: Det går an å trene seg bort fra høydeskrekk.

I en reportasje på nettstedet kortreist.no kommende uke kan du lese hvordan du skal gå fram.

Det går altså an å pushe sine egne grenser. Om ikke akkurat til håndstående ballansekunster på et fjellstup, så noe annet som egentlig ikke er helt deg :-)

For du kan bruke helgen til å sprenge, eller i det minste flytte, noen egne grenser. Det er spennende, det er morsomt og det er tilfredsstillende.

For de fleste turer har en evne til å bli like de vi har gjort tidligere. Godt innenfor komfort-sonen, og på veldig trykgg grunn. Vi fleiper alle om at det var bedre å være barn før i tiden. Da vi fikk klatre, spikke, tenne bål osv.

Men det er ikke de andre som har flytte grensene til det over-trygge. Det er vi selv. For det er vi som kan skyve grensene tilbake. Ikke alt og alle på èn gang, men en ad gangen. Bare prøv, og jeg skal garantere deg at du får et morsommere liv.

Det blir mye kribling i magen, det blir mye latter – og det blir litt hoderysting J

-Hva du skal gjøre?

Den beste anbefalingen er å starte med noe som ikke gjør at du ender på sykehuset. I alle fal ikke med noe større enn et levelig kutt etc.

Dersom du ikke har syklet downhill før så kan høstvåte trerøtter i skogen være en utfordring. Ta det i alle fall litt med ro, og husk å beskytte hodet.

 

-Hva du skal gjøre?

Den beste anbefalingen er å starte med noe som ikke gjør at du ender på sykehuset:-) I alle fall ikke med noe større enn et  kutt etc.

Dersom du ikke har syklet downhill før så kan noen høstvåte trerøtter i skogen være en utfordring. Ta det i alle fall litt med ro, og husk å beskytte hodet.

En mer harmløs, men vel så grenseprengende øvelse er å bade i oktober. Utendørs selvsagt. Velger du sjøen så er det sannsynligvis varmere (jeg mener, mindre kaldt) enn en fjellvann.

Tar du en lørdags – eller søndagstur først – og har bestemt deg for å ta en dukkert  ved turens ende, da kommer du helt sikker til å ha en kriblende følelse i magen underveis.

-Er det for kaldt? Kommer folk til å tro jeg er gal? Tør jeg egentlig dette? osv

 To tips

Ta med deg et et håndkle og et par tykke ullsokker i sekken. For enten du velger å bade naken eller med badetøy så er det lurt å bruke ullsokker når du bader i kaldt vann. I alle fall hvis du ikke skal stupe rett  uti fra et svaberg.

Det er nemlig lett å kutte seg opp på skarpe steiner som du ikke merker fordi det er veldig kaldt i vannet. Føttene blir fort litt følelsesløse. Derfor er  ullsokker nyttige.

Og, ta gjerne litt kaldt vann i ansiktet før du starter å gå ut i vannet. Disse to triksene gjør oktoberbadet utrolig mye lettere.

Del gjerne bilde og din "grensesprengerhistorie" på Facebooksiden til Toppen Av Norge.