Har du husket flagget i dag?

bilde.jpg

Dette er noe jeg misunner danskene.

La flaggene vaie i vinden. Men ikke bare det norske. Foto: Odd Roar Lange

Det er kun 16 offisielle flaggdager i 2014. Og 1. pinsedag er en av dem. Etter denne dagen er det bare fem igjen i løpet av hele året. Det er synd. For de fleste synes at flagg i flaggstangen eller på balkongen er et fint syn. Det synes i alle fall danskene. For de flagger gjerne gjennom hele sommeren. Flagget opp om våren og ned igjen når sommeren er på hell.

Ikke noe panikknedtaking av flagget om kvelden. Ikke noen som løper rundt på marinaen og er hysterisk fordi du har flagget oppe på båten din klokka 23.15.

Den slags flagging ville påkalt stor oppmerksomhet, sinte avisinnlegg og irritasjon i Norge. Offentlige bygg skal følge de offisielle flaggtidene og flaggdagene, men de gjelder altså ikke for deg.

Det er ikke noen annen grunn til å ta ned flagget i kveld klokka 21 enn at det sikkert kommer til å glede naboene som synes flaggregler er viktige. Og du bryter ikke flaggkodeksen, som jeg gjerne skulle sett ble endret. Til slik danskene har det. De flagger som ofte en kan og så lenge en kan.

Flaggpolitiet

Men, du kødder ikke med flaggpolitiet. Som er en nær slektning av bunadpolitiet. Som hisser seg veldig opp dersom du frivillig eller i vanvare kommer til å bryte med de "hellige" lovene.

Ditt eget flagg

Norge har blitt et land med mange nasjonaliteter. Jeg synes det hadde vært stilig om de flagget med sitt flagg på sine flaggdager (gjerne på våre også). For hvem sier at det bare er det norske flagget som er godt nok for å markere 1. pinsedag - eller for å feire Norges konge. Kom igjen folkens, Opp med flagget, enten det er rødt/hvitt/blått eller gult og grønt. Eller noen av de andre fargene.

Hva mener du? Skriv gjerne i kommentarfeltet.