Hotell - helt uten overnatting

Dette er hotellet hvor det aldri er fullbooket på rommene. Fordi de ikke har rom til overnatting.  Y24A2618 Y24A2617 Y24A2615

Du finner ikke maken til Hotel Havana noe sted i Norge. Alle bilder: Odd Roar Lange

Hotel Havana  i Oslo ligger i Grünerløkkas paradegate; Thorvald Meyersgate, i hus nummer 36. Huset er fra 1894 og huset under folketellingen i 1930 hele 132 personer fordelt på 32 leiligheter.

Tradisjoner

Blant de mange beboerne her var spiseforretningsinnehaverske Randine Tronsgaard, melkeselgerske Helene Marie Kristensen, veverimester ved Seildugsfabrikken Ole Sigvart Knudsen, brannkonstabel Olaf Kittilsen Lie og kjeksbaker Johannes Myller.

Hotel Havana er ikke noe hotell. Og spiseforretningens tradisjoner holdes i dag i hevd av de nye eierne og driverne av Hotel Havana, som er en spennende delikatesseforrening med servering og kafedrift. Veldig trivelig, god mat og veldig god service. Og en helt spesiell innredning med flislagte hvite vegger med blå dekor.

Vel bekomme

Du får tapas, fish&chips, pateer, oster, skinke og mange andre spennende smaker - både kortreist (fra Åpent Bakeri) til langreist mat fra hele verden.

Fra dagens bruktmarked i Birkelunden på Grünerløkka.

Fra dagens bruktmarked i Birkelunden på Grünerløkka.

Jeg gjorde det enkelt i dag. Valgte en enkel lunsj bestående av et skolebrød og en glasscola med isbiter. Ute på fortauet for å se på folkelivet. På folk som rusler, sykler, skater, barnevognkjører, trikker eller biler forbi. Er deilig sommerliv etter at jeg hadde vært på bruktmarkedet i Birkelunden.

Jeg kunne tatt en lun sandwich med hjemmelaget fiskekaker eller grillet chorizo. Men det får bli neste gang. Med en av de mange spennende ølsortene til. Mmmm...

Jeg tror jeg sjekker inn - på Hotel Havana.

Dagens lunsj.

Y24A2629

Y24A2632

Y24A2634

Y24A2635 Sakset fra nettsiden:

Hotel Havana er en delikatesseforretning av det gammeldagse slaget, med personlig betjening og kokkene på kjøkkenet bak forretningen. Vi åpnet våre dører i august 2000, i en fin gammel bygård midt på Grünerløkka. Vi tilbyr matvarer av ypperste kvalitet, hentet fra Norge og middelhavslandene. Vi har et bredt utvalg av oster, patéer, spekeskinker og spekepølser. Kylling blir levert fra Stange Gård. Brød fra Det Åpne Bakeri. Fra vårt kjøkken produserer vi daglig ferdigretter, salater, sauser og dressinger.

Vi har bygget om lokalene våre og har fått mange ekstra sitteplasser og kan tilby en helt ny meny! Mange deilige tapas og pintxos som kan nytes her eller fås som take-away. Vi har også fått paella på menyen. Det lages av våre spanske kokker og smaker fortreffelig.

Velkommen til en ny og bedre Hotel Havana

Følg  Hotel HavanaFacebook og  på Twitter @HotelHavanaOslo