Hurtigruta tar opp kampen med danskebåtene

Y24A3870.jpg

Hurtigruten har startet høstjakta. På unger som vil på tur.

På ribtur til Saltstraumen. Foto: Odd Roar Lange

I en måned, fra ukene 39 til 43, skal MS Trollfjord, MS Finnmarken og MS Midnatsol gjøres klar for innrykk av barnefamilier som vil på høstferietur. Ungene skal få oppleve det beste kysten av Norge.

Hold ut.

Selv om jeg ikke tror at det nødvendigvis blir kø ved landgangen allerede første året, så mener jeg at satsingen er riktig.

Dersom Hurtigruten tør å ta den helt ut.

For hurtigrute-turer vil i hovedsak bli oppfattet som kjedelig for de unge fordi det "ikke skjer noe" om bord. Nå skal dette endres i høstferien. Med kveldskino, egen barnebuffet, velkomstpakke, møte med kapteinen, skattejakt på skipet med mer. I tillegg reiser barn under 12 år gratis dersom turen er fra 3-5 dager. Du kan lese mer om prisene her.

bilde

Ekspedisjon

Ved mange av Hurtigrutens dagtidanløp er det muligheter til å bli med på aktiviteter på land. Nå skal Hurtigruten samle en oversikt over de som passer for barn, og presentere dem for dem som vil på sjøreise i ferien.

Som f.eks. Atlanterhavsparken i Ålesund, Saltstraumen med RIB i Bodø og havørnsafari.

Danskebåten først

Danskebåtene har i årevis hatt trylleshow, piratklubb, barnebuffet, lekerom og spillrom for barn. Nå startet Hurtigruten på noe i samme spor. Det synes jeg høres spennende ut. Håper de ikke gir seg etter første året, selv om det skulle bli en moderat suksess. Men heller utvider prosjektet til noe enda større. Kanskje kan det bli kult for unge å dra på hurtigrutetur og ferie i eget hjemland.

Det er på tide!

Fjellheisen i Tromsø kan du ta begge veier, eller du kan ta heisen opp og gå end (de spreke går begge veier) Foto: Odd Roar Lange