Reiser 250 mil for rent vann

Y24A2303.jpg

Hun er vant til kalde ekspedisjoner. Nå blir det vått - for rent vann.

Liv Arnesen besøker Explorers Clum Norway Chapter på Chill Out i Oslo. Foto: Odd Roar Lange

Seks kvinner fra seks kontinent skal være med på den neste ekspedisjonen - Your Expedition -  til Liv Arnesen og Ann Bancroft.

De to har vært på en rekke polare ekspedisjoner sammen. Til de kaldeste og minst gjestmilde stedene på kloden. Nå skal de til områder med mye varme og mye folk. Ekspedisjonen skal nemlig ta seg ned hele Ganges-elven.

2525 km skal tilbakelegges på 60 dager ved  å følge elva Ganges fra Gaumukh til Bengalbukta. For sammenlikningens skyld: Norge har 2562 km grense mot Sverige. Kvinnene, som er håndplukket til det meet krevende oppdraget representerer på hver sin måte hvilke utfordringer hvert enkelt continent had når det gjelder kampen for rent vann.

Liv Arnesen - et forbilde for veldig mange unge. Neste høst er det klart for ekspedisjon for rent vann. Foto: Odd Roar Lange

Liv Arnesen er lærer, polfarer, forfatter og eventyrer. Hun har vært på et stort antall ekspedisjoner og er den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen uten støtte eller forsyninger av utstyr.

De starter på ekspedisjonen neste år - etter at den ble utsatt et år - og et av målene er å komme i kontakt med rundt 50 millioner barn og unge. Og å vekke deres bevissthet for viktigheten av å jobbe for mer rent vann for alle i hele verden.

Rent vann er en selvfølge for noen få, og bare en uoppnåelig drøm for mange.

Forleden fortalte Liv Arnesen om ekspedisjonsplanene til medlemmer i Explorers Club Norway.

Liv Arnesen og Ann Bancroft på Sørpolpunktet. Foto: Yourexpedition.com