Hva er feil med NSB-naturen?

Hva er feil med NSB-naturen?

Skjermbilde-2014-02-25-kl.-15.29.33.png

Norge har 4077 km med skinnegang for tog. Veldig, veldig mye av det er langst fantastisk natur. Derfor skjønner jeg ikke at NSBs reklamebyrå er nødt til å jukse.

Nei, det går ikke elektrisk drevet tog på Raumabanen.

Hva er det med tog? spør den siste reklamefilmen for tog i Norge Du kan se den her.

http://youtu.be/ngph-Lp3ZKg

Det er mye med tog. Mye bra. Og noe som ikke er bra. Upresise avganger og ankomster er blant det siste. Men behagelig og miljøvennlig er det å reise med tog i alle fall. Jeg synes egentlig det er veldig dumt at jeg bor i en by hvor det ikke er jernbane. Fordi jeg synes det er kjekt å reise med tog.

Men, det er altså den siste reklamefilmen et handler om. Toget i filmen - den elektriske utgaven av tog - kjøres på Raumabanen. Men her er det ikke el-lokomotiv som trafikkerer…

I tillegg kan du se en kvinne ta bilder ut gjennom vinduet i det toget passerer gjennom bygda Torvika i Romsdal.

Nei, du ser ikke denne utsikten fra noe tog. Kun på film. (Stedet ble også brukt i Widerøes reklame om gutten og bestefaren)

Her er det veldig fin natur, men ikke noen togstrekning. Når man først lager en fin reklamefilm for tog i Norge så er det unødvendig å jukse så mye som dette. Hvorfor ikke filme det toget som faktisk går på Raumabanen? Eller ta en fin del av Bergensbanen?

Flaggskip Eller - kanskje bruke en del av Jærbanen som nå skal bli NSBs nye turiststrekning? Dersom noen i NSB har lyst til å svare (eventuelt noen i reklamebyrået) så står kommentarfeltet til disposisjon. Det gjør den selvsagt også til andre som ønsker å kommentere filmen?

Er det greit å ta seg slik frihet som reklamebyrået gjør? Eller burde man valgt autentisk natur og togopplevelse?

Toppen av Norge ble "Årets Reiseblogg"

Toppen av Norge ble "Årets Reiseblogg"

Det er ikke lengden det kommer an på

Det er ikke lengden det kommer an på