Hva er feil med NSB-naturen?

Skjermbilde-2014-02-25-kl.-15.29.33.png

Norge har 4077 km med skinnegang for tog. Veldig, veldig mye av det er langst fantastisk natur. Derfor skjønner jeg ikke at NSBs reklamebyrå er nødt til å jukse.

Nei, det går ikke elektrisk drevet tog på Raumabanen.

Hva er det med tog? spør den siste reklamefilmen for tog i Norge Du kan se den her.

http://youtu.be/ngph-Lp3ZKg

Det er mye med tog. Mye bra. Og noe som ikke er bra. Upresise avganger og ankomster er blant det siste. Men behagelig og miljøvennlig er det å reise med tog i alle fall. Jeg synes egentlig det er veldig dumt at jeg bor i en by hvor det ikke er jernbane. Fordi jeg synes det er kjekt å reise med tog.

Men, det er altså den siste reklamefilmen et handler om. Toget i filmen - den elektriske utgaven av tog - kjøres på Raumabanen. Men her er det ikke el-lokomotiv som trafikkerer…

I tillegg kan du se en kvinne ta bilder ut gjennom vinduet i det toget passerer gjennom bygda Torvika i Romsdal.

Nei, du ser ikke denne utsikten fra noe tog. Kun på film. (Stedet ble også brukt i Widerøes reklame om gutten og bestefaren)

Her er det veldig fin natur, men ikke noen togstrekning. Når man først lager en fin reklamefilm for tog i Norge så er det unødvendig å jukse så mye som dette. Hvorfor ikke filme det toget som faktisk går på Raumabanen? Eller ta en fin del av Bergensbanen?

Flaggskip Eller - kanskje bruke en del av Jærbanen som nå skal bli NSBs nye turiststrekning? Dersom noen i NSB har lyst til å svare (eventuelt noen i reklamebyrået) så står kommentarfeltet til disposisjon. Det gjør den selvsagt også til andre som ønsker å kommentere filmen?

Er det greit å ta seg slik frihet som reklamebyrået gjør? Eller burde man valgt autentisk natur og togopplevelse?