Hvordan pisse på en fra Trondheim

Y24A3558_2.jpg

Mange av mine gode venner er trøndere - og du bør ta en tur til Trondheim i 2014. Men kom ikke å si at jeg ikke advarte deg.

Y24A3517

Dette er første bloggpost i min serie om hva du ikke skal si og hvordan du ikke oppføre deg.

Her mine tips for seks ting du ikke sier til en fra Trondheim.

"Rosenborg vinner aldri noe"

Lerkendal er Rosenborg Ballklubbs hjemmebane og klubben er byens store stolthet. Å gå med andre norske lags drakt, skjerf, jakkemerke e.l. er ingen suksessoppskrift dersom du vil imponere en trønder Aller verst er supporterutsty fra Molde FK, som er byens hovedrival.

Rosenborg BK har 22 seriemesterskap og 9 cupmesterskap og har i lang tid vært blant Norges beste klubblag. Laget sesongstarter med hjemmekamp mot viking 29. mars. Her finner du oversikten over alle årets kamper.

Y24A2236

"Bart er for dem som mangler hår på hodet"

Barter er litt for moroskyld og litt for alvor et av trondhjemmernes varemerker. Byen har blant annet arrangert barte-VM.

"Nordre gate er bare en kjedelig gate"

Nordre Gate er en av de viktigste forretningsgatene i Trondheim. Her finner du både hyggelig kafeer og populære butikker. Byens splitter nye turistkontor åpner snart i Nordre Gate 11.

Min favorittkafe heter Choco Boco.

"Trondheim har ingen Michelin-restauranter"

Men byen har flere gode restauranter som er verd å besøke. Mine favoritter er Credo og To Rom og Kjøkken.

Norges fineste restaurantutsikt får du i Tyholttårnet - der det er en Egon-restaurant på toppen (riktignok ingen stor matopplevelse) men utsikten er fenomenal.

"Jeg elsker Hansa pils"

Erich Christian Dahl startet bryggeriet sitt i 1856. EC Dahls er et av byens stoltheter, selv om det på åttitallet ble solgt til Ringnes og deretter videre til Carlsberg. Dahls-pils er fortsatt favoritten i Trondheim, og dersom du vil er det mulig å dra på omvisning på bryggeriet. Visste du at Lysholmer Spesialøl kommer fra E.C.Dahls bryggeri?

"Bakklandet er bare noen gamle trehus"

Y24A3531

I bydelen Bakklandet finner du det jeg mener er Norges triveligste kafe: Baklandet Kafé. (Rettelse 26.3: Stedet heter selvsagt: Baklandet Skydsstation) Her er det stemning, sjel og tradisjon til tusen. På Baklandet finner du også en rekke andre på kafeer, små håndverksbutikker og butikker med sjel. Verd å besøke.

Bakklandet holdt på å bli revet på 70-tallet. Heldigvis ble bydelen reddet og senere restaurert.

God tur til Trondheim :-)