Hvorfor betaler du for mye på reisen - når det lett kan bli billigere?

Y24A9876.jpg

Nordmenn betaler for mye for reiser i eget land. Men det er lett å gjøre noe med det. Hotelloppholdet kan bli billigere enn du tror - dersom du vil. Foto: Odd Roar Lange

Reiselivsbransjen burde skrevet *veil. pris i sine prislister. For er det én ting som er sikkert er at prisen er veiledende og ikke fast. De fleste utenlandske gjestene vet at de kan prute. Og sparer mye penger på det.

Her er de gode tipsene som sparer deg for mye penger.

1) Sjekk hotellprisene til hotels.com/booking.com og ring deretter direkte og spør om du kan få det til samme pris. Det får du selvsagt, for nå slipper de å betale 15 prosent til bookingselskapet. Og i tillegg kan du avbestille oppholdet dersom du ikke kan reise, og du slipper å betale oppholdet på forhånd.

2) Gå innom hotellet/overnattingsstedet og spør om pris. Utenlandske gjester gjør dette - uten blygsel. Og når du får prisen så kommer du med et mottilbud. Rundt 70 prosent av utgangsprisen er ok. Det lander rundt 70-80 prosent. Vær hyggelig og positiv. det lønner seg

Tidspunktet på døgnet er selvsagt avgjørende. Dette fungerer bedre jo senere det er på døgnet.

En hotellseng skal ikke koste mer enn det trenger.  Foto: Odd Roar Lange

 

Jeg har testet det, og det fungerer utmerket. Dersom du også bruker bonuskortet ditt så sparer du i realiteten ytterligere 20 prosent.

Dersom du vil ha flere gode tips så finner du dem her, i saken 10 ting hotelldirektøren ikke vil at du skal vite.