Hvorfor nøye seg med det dårligste når det beste er på bunn?

Kan norske skianlegg servere like bra mat som alpedestinasjoner? Ja, hvis de vil. Og her er en vinner. (Og èn jeg vil glemme fortest mulig) Hafjell Lodge er et bra sted å besøke dersom du skal ha god mat, gode service og god atmosfære.

Jeg forklarer snart hvorfor. Men først dagens (og gårsdagens) nedtur. (Såpass begredelig at jeg testet den to ganger for å være sikker på at slakt var riktig)

Hellstrøm hadde revet stedet, etter at interiørarkitekten hadde forlatt kroa oppløst i tårer.

Det er lenge side jeg har sett mer begredelig sted. Sorry. Olympiatunet ved Mellomstasjonen har tre gode ting: Rask servering, blide og hyggelige ansatte og rent toalett.

Men maten er dessverre begredelig. Hamburger med kjip salat og druknet i Tousand Island har aldri vært - og kommer aldri til å bli - godt, og oppvarmede (dessverre ikke grillede) grillpølser, slappe vafler.... Jeg kunne laget denne lista ganske lang. Jeg skal spare dere for mer.

Og hva interiøret angår: Fullstendig katastrofe. Bli med videre. Og les under bildet.

Hafjell Lodge. Bli med inn.

Noen ganger er det beste å finne i bunn. Og når det gjelder Hafjell, ta turen til Hafjell Lodge. Plasseringen nederst i bakken, 200 meter fra bunnstasjonen, er super. Også  for den som ønsker å prøve flere varianter av de italienske vinene under afterskien:-) Stedet åpnet desember 2010 og drives av Pia og Frank Rishaug. Og de har fått sving på sakene.

Store lyse, vinduer, en deilig åpen gasspeis midt i restauranten, moderne og behagelig inteiør og en stor disk (du bestiller ved disken - husk bordnummer) med et godt utvalg av både mat og drikke. Spennende

Restauranten er over to etasjer, pluss bord og benker ute. Og atmosfæren som preger lokalet innbyr til lunsj eller bare en pause med noe godt å drikke. Hafjell Lodge er akkurat like bra som Olympiatunet er dårlig. Og når prisene er omtrent de samme da er valget veldig, veldig enkelt. Øverste delen av Hafjellanlegget er til å kjøre ski i, ikke til å spise.

For mat og drikke: velg Hafjell Lodge.