Klart for norsk versjon av "En idiot på tur"

I ett år har jeg kikket ut av vinduet - og håpet at treningssenteret skulle hente meg til trening. Forgjeves. Nå blir det andre boller. De skal nemlig sørge for at jeg kommer meg til toppen av Store Skagastølstind!

For ett år siden kjøpte jeg en medlemsskap i et av de lokale treningssentrene. Ryggen hadde slått seg vrang og jeg skjønte at det var på tide med en fysisk oppstrammer for å slippe en ny runde med prolaps. Men, jeg må ha gjort en feil. Jeg må ha glemt å krysse av for "hentes hjemme". Til tross for at jeg har stått i vinduet og kikket lengselsfullt ut mot trafikken, og regnet med at en firmabil fra Bris Treningssenter snart skulle dukke opp, så har det aldri skjedd. Ikke èn eneste gang.

Derfor har jeg benyttet sesongkortet bare en håndfull ganger (jeg har små hender). Det har selvsagt ikke ført til noen formbedring, og det er selvsagt bare et tidsspørsmål før det blir ny prolaps eller annen smertefull diagnose.

Jeg har venner som har prøvd å innkalle til "fellestrening".  Jeg har: enten vært på reise, eller latet som jeg ikke har sett meldingen før treningen var over.

"De som tror de ikke har tid til fysisk aktivitet må før eller siden sette av tid til sykdom", sa Eward Stanley ((1826-1893).

Han tenkte nok på sånne som meg.

Som riktignok har en jobb og livsførsel som gjør at jeg er temmelig mye ute på aktiviteter. Og forhåpentligvis hakket sprekere enn landsgjennomsnittet for dem som feirer 50 morsomme år neste vinter. Men, systematisk trening. Nope.

Nå har sjefen for Bris, Arild Bakke,  fått en telefon fra meg. Oppdraget er klart: Jeg skal til toppen av Norges tredje høyeste fjell, Store Skagastølstind 2405 moh -  søndag 12. august 2012. Turen tar 12-15 timer. Du må få meg i form til oppgaven. Fjellet er Norges høyeste som må klatres for å komme til topps.

(Galdhøpiggen og Glittertind når man ved å gå, ikke klatre).

I fem måneder fremover kan du følge prosjekt "Toppen av Norge 2012". Det blir garantert svette, muligens blod, og forhåpentlig ikke altfor mange tårer. Men testrunden for å konstatere kroppens forfall skal gjennomføres i morgen. Tekst, bilde og (begredelig) fasit legges ut i sin helhet på Toppen av Norge.

Skulle du ha noen tips, noen oppmuntrende ord, eller en eller annen kommentar til prosjektet. Eventuelt dele dine egne opplevelser. Fyr løs i kommentarfeltet :-)