Her opplever du Oslo på første klasse

Dette er stedene du skal besøke dersom du vil ha luksus i Oslo.

Velkommen til Oslo. Prøv også den luksuriøse siden.               Foto: Odd Roar Lange

Storbyen Oslo er en småby i europeisk sammenheng. Det har sine fordeler for dem som ønsker å finne de beste opplevelsene innenfor en ikke altfor stor reiseavstand.

Fra The Thief            Foto: Odd Roar Lange

Skal du bo skikkelig bra i Oslo så er hotel The Thief på Tjuvholmen ved Aker Brygge et naturlig førstevalg. Hotellet har siden det åpnet vunnet en rekke priser, og The Thief har håndplukket et personale som kan faget, er moderne i tankesettet og klarer å se de enkelte gjestene som individuelle gjester. Her er ingen prangende fasade, men du merker forskjellen når du kommer innenfor døren. The Thief er som et et smykkeskrin. Et enkelt ytre kan skjule mange diamanter. Bruk litt av tiden din i Oslo til å prøve spa på The Thief.

Spør gjerne hotellets concierge om tips som passer for deg,

Shopping

Louis Vuitton i Oslo                                                             Foto: Odd Roar Lange

Dersom du leter etter merkevarebutikkene i Oslo så kan du legge turen til Steen&Strøm midt i sentrum. Her finner du alle disse 600 merkene representert. 
Ikke langt unna, i Akersgata, ligger Louis Vuitton Oslo  mens Burberry Oslo ligger i Nedre Slottsgate. I samme gate ligger Cucci Oslo, mens du må til Øvre Slottsgate for å finne Marcs by Marcs Jacobs Oslo. Du befinner deg strengt tatt i et område med mange luksusbutikker og vil du til Michael Kors Oslo må du ta turen til Eger på Egertorget som har flere andre eksklusive merkebutikker.

The Thief er som et et smykkeskrin. Et enkelt ytre kan skjule mange diamanter.


Butikken No9 ligger i Riddervoldsgate 9. Her er det lett å gå forbi. Stikk innom. Du kan finne både nye og brukte klær som du ikke finner noen andre steder. Et annet tips - for menn: L'Escalier i Dronning Mauds gate 1 som gir deg det lille ekstra.

Mat og drikke

Det er ikke mulig å unngå Maaemo, som er Norges beste restaurant. Den ligger i Schweigaardsgate 15 - og her kan du glemme drop-in. Husk å bestille bord lang tid i forvegen.
Til gjengjeld kan du spise ved den eneste restauranten i Norge med tre stjerner på Michelinguiden.

!

Et annet godt tips er å prøve Statholdergaarden like ved den gamle Rådhusplassen i Oslo.

For en god lunsj kan Theatercafeen i Stortingsgaten være et alternativ. Her har mange av servitørene jobbet i flere tiår. Ikke vær overrasket dersom serveringen kan bli noe eksentrisk. Sett det på kontoen for morsomme opplevelser.

Undertøy

Dersom du er på jakt etter eksklusivt undertøy så kan butikken Det lille under - i Paleet i Oslo være stedet du skal besøke.

Oslofjorden

Du kan mønstre på Eileen II                                                        Foto: Odd Roar Lange

Dersom du reiser til Oslo på sommerstid så er selvsagt en tur på Oslofjorden en nødvendighet. Vil du leie egen yacht, med mannskap og god servering så kan du leie Luksusyachter eller yachten Grace.  Den som liker klassiske treseilere skal ta turen ut med vakre Eileen II

Vintage

Oslo har mange vintagebutikker. Let gjerne etter skatter i den sjarmerende Frøken Dianas Salonger i Markvegen eller Velouria Vintage i Thorvald Meyersgate 34.

Smykker og klokker

David Andersen er navnet på en av de mest kjent og tradisjonsrike butikkene. Her treffer du fagfolk som gir deg gode tips. Når det gjelder klokker kan urmaker Bjercke være et godt tips.

Del dine luxury travel Oslo-tips i kommentarfeltet.