Nå er det klart for fotofest - og her får du tips til bedre feriebilder

Derfor skal du bli med meg på turen til Kristiansund. 

Fra tidligere utgaver av Nordic Light fotofestival.                                      Foto: Odd Roar Lange

Dersom denne byen hadde brukt like mye energi på å skryte av det som er bra der som det de bruker på å klage på det som er dårlig, så ville de vært i verdenstoppen. For det er en fantastisk by, med en fenomenal beliggenhet og mange muligheter. Men alt for mange som bruker altfor mye tid på det som ikke er bra - istedet for å glede seg over det som fungerer: Som denne festivalen.

Kristiansund i Møre og Romsdal er en av de byene i Norge du sannsynligvis ikke vet så mye om. Ole Gunnar Solskjær kommer herfra. Det samme gjør Frode Alnæs og Lynni Treeikrem. Ellers vet du kanskje ikke så mye mer. Men nå skal du få vite noe viktig.

Årets festival

27. april til 1. mai arrangeres en fantastisk fotofestival - Nordic Light - i den lille byen på Nordvestlandet. Hit kommer VG-fotografen som vant konkurransen Årets Bilde 2015, Espen Rasmussen. På festivalen kan du også møte samfunnsdebattant-legenden Per Fugelli i prat med Morten Krogvold. Det kan bli en sterk seanse. Fugelli har kreft og innser at hans dager er talte. 

Foto: Giacomo Brunelli

Søsknene Erik og Tine Poppe, samt Tines datter Martine, kommer til festivalen. Det samme gjør stjerner som Giacomo Brunelli,  Jan Jönson,  Jerry Uelsmann og  svenske Anders Petersen kommer til festivalen. For å fortelle om sine prosjekt og for å lære deg å ta gode bilder. Her kan du lære triksene som gjør at du kan ta enda finere feriebilder. Og det er også mulig å være med på fototur til det nedlagte fiskeværet på øya Grip.

Se mot lyset

Kristiansund er en kommune som sliter i motvind med mange nedleggingstruede arbeidsplasser. Det har mobilisert en fascinerende innsats for sin egen by. Derfor har de også klart å få landets beste fotofestival. Som gir byen stolthet og blitzlys i noen dager. Det er bedre å dyrke lyset enn å forbanne mørket. Her har kristiansunderne mye å lære

Jeg skal selvsagt til Nordic Light også i år. Jeg håper vi sees der.
For om du skal dit så treffes vi kanskje,

Men: det er ikke bare stjernene i programmet som kan bidra. Under festivalen arrangeres en egen fotokonkurranse på instagram, fanger du ditt beste festivalminne og bruker hashtag #nle2016 og #nle2017 kan du vinne et festivalpass for neste år.

Les disse også