Nå deler jeg mine beste hotellopplevelser (og noen dårlige)

Jeg bor på flere hotell enn de fleste. Og har mine favoritter. Men jeg bor heller på ulike hotell - og deler erfaringen med deg. Derfor kommer hotelltesten på Toppen av Norge. Der jeg gjerne vil ha dine kommentarer - og åpner for at du eller andre kan dele  hotellopplevelser som gjesteblogger.

Først ute i testen er Thon Hotels Opera i Oslo.

Beliggenheten er perfekt for den som kommer med flytoget. Du trenger ikke gå under åpen himmel før du er inne på hotellet, som ligger mellom Oslo S og Operabygget.

Førsteinntrykket var meget positivt. Og det ante at det var noe bra som var i vente. Kjapp og god innsjekking, god informasjon og lyse og trivelige innsjekkingsforhold.

Rommet jeg fikk, i femte etasje, var av det mindre slaget. Men allikevel var det romslig nok for èn. Arbeidsplass, utsikt mot sjøen, godt lydisolert (bra for nattesøvnen), bra renhold.

Jeg undrer meg - og irriterer meg - over hotell som skal ha betalt for internett. Hva er poenget. "Alle" trenger internett, alle trenger strøm, alle trenger varmt vann osv. Hvorfor er det bare internett som skal betals for? Evt er gratis etter tungvint innlogging. Kjære vene: Gjør internettet åpent, og gratis.

I det minste: ikke vanskeligere enn hos Thon. Brukernavn: Thon, passord: guest

Servicen på Thon Hotel Opera er veldig bra. I alle ledd. Det er hyggelig for gjesten å bli sett, bli lagt merke til og få et hyggelig smil. Det har de anstte på hotellet skjønt.

Hotellet har en trivelig lobbybar, med god kveldsstemning. Et bra sted å starte kvelden.

Frokosten ved Thon Hotel Opera er blant de bedre. Med meget godt utvalg, både varm og kald mat. Men litt uoversiktelig plassering. Dessuten hadde det løftet kvaliteten dersom det ble servert kaffe og te ved bordene, istedet for selvbetjening. Det hadde en frokostservering på dette nivået fortjent.

Du må oppgi hotellrom og navn ved inngangen til frokosten. Vil du ha med deg dagens aviser står de på stativet rett bak ryggen din når du sjekker inn til frokost.

Utsjekkingen på hotellet var like effektiv og hyggelig som innsjekkingen. God kapasitet ved utsjekkingsdisken. Og kjapp service. Bra.

Prisnivået er i øvre delen av skalaen.  Men via spesielle kampanjer og via søkemotorer som hotels.com kan du finne gode priser.

Et hotell som er verd å komme tilbake til.