Nå kan du bo i Holmenkollhopptårnet

holmenkollen.jpg

Tårnet i Holmenkollbakken skal gjøres til en designleilighet. Og nå legges hopptårnet ut til utleie. Og dette er kanskje årets mest spektakulære måte å hente morgenavisen på.

 

2576_NightAt_Holmenkollen_10_RGB

 

Det er selskapet airbnb som fortsetter sin kampanje for å få flere medlemmer og brukere. Og i denne sammenhengen har de fått innredet spektakulære steder slik at medlemmene kan få bo der - hvis de har litt flaks.

For det er bare et fåtall personer som får prøve de unike overnattingsstedene.

Tidligere har airbnb tilbudt overnatting i et fly og i en gondolbane.

Og nå er det altså toppen av Holmenkollbakken som skal gjøres om til designleilighet for et par dager.

2576_NightAt_Holmenkollen_7_RGB

 

Her er pressemeldingen fra airbnb:

– En sprø idé har blitt virkelighet, sier Jeanette Hansen, som er driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen.

For første gang I dag er tårnet i Holmenkollbakken lagt ut på nettstedet Airbnb som en 40 kvadratmeters ”Toppleilighet med panoramautsikt og unike skimuligheter”. 26. og 27. mars leies den sjeldne leiligheten ut for første, og siste, gang. Da kan man sove i hoppbakkens øverste etasje, 64 meter over bakken, der skihopperne vanligvis gjør seg klare til å hoppe. – Vi synes dette er en morsom og annerledes måte å vise frem det populære turistmålet på. Nå gleder vi oss til å invitere de første overnattingsgjestene noensinne til å bo i toppen av hopptårnet, sier Skiforeningens Jeanette Hansen i pressemeldingen.

Foto: Felix Odell

Får sveve ut av leiligheten

Skiforeningen har lenge lekt med tanken på at dette er Norges beste beliggenhet og at toppen av hoppet hadde vært perfekt for en leiligheten. Nå blir ideen virkelighet. Det var da Holmenkollen kom i kontakt med Airbnb at ting virkelig begynte å skje. Airbnb har per i dag over én million boliger tilgjengelig verden over, men det er den enkelte utleier som står som vertskap. Systemet er bygget slik at gjester gir vurderinger av boligen og vertskapet, og likeledes vurderes verten av gjestene som overnatter. Skiforeningen tar ansvar for at gjestene i Holmenkollen skal få en uforglemmelig opplevelse. – Vi skal ta godt vare på gjestene som kommer hit for å overnatte. De får servert middag i tårnet, eget skiteknikkurs i løypa og de skal få prøve seg som skiskyttere, sier Jeanette Hansen. I boligannonsen fristes det med walk-in-zip-out, 2600 km preparerte skiløyper, ingen gjenboere, sitteplass til 30 000 gjester og en bygning som er nyoppusset for noen hundre millioner kroner. Samtidig advares eventuelle gjester mot faren for støy fra jubelbrus og kubjeller. Oppholdet avsluttes ved at gjestene forlater tårnet samme vei som hopperne bruker, i et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken. Men i motsetning til de profesjonelle blir overnattingsgjestene trygt hengende i en “zipline” hele veien ned.

Se Holmenkollen på Airbnb her:  Kun norsk design

Leiligheten i hopptårnet er innredet med kun ny, norsk design. Bak oppdraget med å plukke ut møbler, stoffer og interiørobjekter står stylist Melissa Hegge. – Jeg har valgt møbler og designobjekter som viser bredden av norsk design i dag og flere av disse tror jeg blir norsk designs fremtidige ikoner, sier Melissa Hegge. Blant møblene er “Saddle Chair” av Angell, Wyller & Aarset, spisestuestolen “Vang” av Andreas Engesvik og bordlampen “Lune”, tegnet av Sverre Uhnger. I tillegg har Melissa spilt på historien til Holmenkollen, med OL-plakaten fra 1952, som har fått en naturlig plass i leiligheten. Et lite bilde av daværende kronprins Olav som hopper i Holmenkollen i 1922 har også funnet veien mellom designobjektene.

Viser en unik del av Norge Leiligheten i toppen av Holmenkollen er en del av Airbnbs “Night at”, der helt uventede overnattingssteder blir gjort tilgjengelig. Tidligere har man kunnet bo i et KLM-fly og i en taubane i franske Courchevel, men aldri før har du kunnet bo i toppen av et skihopp. – Vi ønsker å gjøre flest mulige unike boliger tilgjengelig for reisende, og for oss er toppen av Holmenkollhoppet det ultimate stedet å overnatte i Norge, sier Even Heggernes, Nordensjef i Airbnb.

For å få sjansen til å overnatte gratis i den sjelden toppleiligheten finner du Holmenkollen på Airbnb.no innen utgangen av 16. mars og forteller hvorfor du og en venn fortjener en natt i hopptårnet. Skulle du ikke bli plukket ut til å få overnatte en av disse to dagene, ligger det mange helt spesielle steder på airbnb.no som man kan leie året rundt, deriblant 1000 private øyer, 4000 slott og 500 fyrhus. Airbnb har i løpet av kun sju år bygget seg opp til å bli en global markedplass for reisende og har siden oppstarten hatt 30 millioner overnattinger, hvorav hele 20 millioner bare i 2014. I Norge er over 3400 boliger tilgjengelig på Airbnb, som leiligheter, hus, hytter og sjeldne campingvogner, spredt hele veien fra Lindesnes til Longyearbyen.