Er dette Norges mest spektakulære overnattingssted?

Vestby.jpg

Er dette Norges mest spesielle utleiested for turister? Det er neppe langt unna. Her kan du sove i en rosa brannbil eller en grønn retroinnredet campingvogn. Drømmested for din neste ferie. Du finner den i Vestby i Akershus.

Det kan du leie gjennom selskapet Airbnb som denne uke la ut muligheten til å overnatte på toppen av Holmenkollbakken. Men du trenger ikke gjøre det så spektakulært for oppleve spennende utleiesteder i Norge.

Her er en oversikt over noen utvalgte spennende steder. Vet du om andre, så del gjerne tipsene i kommentarfeltet.

Klikk på lenkene så finner du mer informasjon om priser etc. Og her finner du mange bilder.

Øverst på lista er rosa svensk brannbil som står i Vestby. Den gamle brannbilen som har tjenestegjort i Gøteborg er omgjort til et overnattingssted med to senger. Her er det plass til tre personer. Utleieren tilbyr også henting ved Rygge flyplass, dersom det er ønskelig. Eller hva med en grønn og kul retro campingvogn på samme sted?

Retro campingvogn.

Drar du til vestlandet så kan du leie en idyllisk bilfri øy  som heter Ypsøy nær Bergen. Ypsøy ligger 45 min  med bil fra Bergen. Avstanden til sentrum er 44 km .

Her driver Monica og Vigleik en økologisk kystgård med tradisjonell norsk sau , fiske og foredling av frukt, bær og urter. Landskapet blir drevet tradisjonelt slik det har vert gjort i mange generasjoner . Monica og Vigleik er de eneste fastboende på øya , men det er også ca 20 hytter. Øya er ca 550 dekar og består av lyngheier og gressletter.

Ypsøy i Hordaland

Når vi først er på vestlandet så kan jeg foreslå en hytte i strandkanten på Askøy ved Bergen. her er det også badstu i en pyramideformet hytte. Her finner du hytten med sauna.

Hvis du drar til Oslo finner både en utrolig spennende villa og en hytte med utsikt. Er dette det beste stedet å bo i Oslo sentrum? Dette er Tromsøgata gjestehus som ligger ikke langt fra Grünerløkka.

Spennende i Oslo

Det er også mulig å leie en trivelig hytte i Nesbyen.

Nesbyen er et veldig fint sted for den som vil gå på ski eller kjøre slalåm. Om sommeren er det ofte høye temperaturer og gode muligheter til en deilig, varm sommerferie. Vil du litt nærmere hovedstaden så kan denne hytta med flott utsikt i Lier anbefales.

Hyttetur i Lier

Noen drømmer om en øy helt for seg selv på Hvaler i Østfold. Da går drømmen i oppfyllelse hvis du leier denne.

Hytte på egen øy på Hvaler

Dersom du velger dette arkitekttegnede sommerhuset i Larvik kan du ta med deg flere venner til en uforglemmelig sommerferie ved solkysten i Vestfold.

Flott hytte i Vestfold

Det enkle er ofte det beste. Tenk deg fine sommernetter i dette gjesterommet i Lofoten. Du finner det i Ramberg i Flakstad  i Lofoten,

Vakre Lofoten

Jeg har testet aribnb på en reise til København. Her kan du lese hvordan jeg gjorde det, og om erfaringene.