Nå kan du reise billig - ved hjelp av denne appen

Skjermdump av GoMore-appen
Skjermdump av GoMore-appen

De fleste ønsker å reise billigst mulig. Men hvordan får man det til? GoMore er appen som kan være til hjelp.

Denne uken lanserte GoMore sin nye app. GoMore er Nordens og Norges største samkjøringsportal, med over 250 000 medlemmer. Rundt 13000 av disse er norske. Det betyr altså at den er mest anvendelig i våre naboland - foreløpig. Men antall norske medlemmer øker og jeg tipper at GoMore kommer til å være veldig anvendelig til årets sommerferie.

Finn en sjåfør

Ved hjelp av appen (som kan lastes ned gratis via appstore) kan du finne skyss hvis man skal ut og reise. Det fungerer nøyaktig på samme måte som på gomore.no:  skal du ut og reise men trenger skyss kan du søke avreisested og destinasjon på forsiden.

Har du ledige plasser i bilen kan du legge ut disse via appen, som så gjøres tilgjengelig både på hjemmesiden gomore.no, og i appen.

Jakten

Jeg har ikke testet GoMore annet enn fra kontorpulten. Det vil si at jeg har prøvd å finne noen som kan tilby meg skyss fra Bergen til Oslo, men uten å lykkes. Skulle jeg derimot ønske å dra fra København til odense så vil Bettina Hermansen tilby meg plass i sin bil for 95 kroner.

Appen er spennende og gir deg svar på følgende: Hvem som er sjåfør og hvor mange ganger denne sjåføren har tatt med passasjerer via appen/nettsida. Den gir deg svar på om du kan ta med husdyr, om det spilles musikk, om man snakker sammen - og om jeg kan ta med barn.

Reisefølge

I tillegg viser appen at hun allerede har sagt ja til to passasjerer. Jeg kan sjekke deres profil og se om jeg tror jeg passer i bil sammen med dem.

Via en beskrivelse får jeg vite hvor jeg skal møte opp og når det er planlagt avreise.

Du kan også legge ut en søknad om skyss som kan fanges opp av andre - eller selvsagt tilby skyss, slik at du finner noen å dele reiseutgiftene med.