De har overtatt Nomaden - og vil ha deg ut på tur

P1300089.jpg

Reisebutikken Nomaden ha fått nye eiere. Men noe blir akkurat som før. Kjell Erik Lien og Margrethe Ollendorff er klare for å ta Nomaden enda et par hakk opp. Foto: Privat

Det er ekteparet Margrethe Ollendorff og Kjell Erik Lien som er de nye eierne og til reisebutikken Nomaden som ligger like bak slottet i Oslo. I Uranienborgvegen 4 ligger nemlig butikken som regnes som en av de aller beste i Skandinavia når det gjelder reiseutstyr, reisebøker og kart. Det er ikke få globetrottere, interrailere, reisejournalister-og bloggere og andre reisende som gjennom de siste 20 åra har vært innom butikken.

- Vi har i lang tid tenkt på at dette var den perfekte butikken. Men så ville ikke eieren selge. Da la vi det hele på is i en periode. Men etter noen måneder i fjor dukket plutselig tanken opp igjen, og etter noen runder var forhandlingene i boks og vi overtok driften av butikken, sier Kjell Erik Lien.

Reisekvelder

Nå er det altså klart for nye eiere, som planlegger å løfte Nomaden enda noen hakk opp. Nomaden skal fortsatt ha temakvelder med erfarne reiseeksperter og håper også på å fortsette samarbeidet med reisemagasinet Vagabond.

Der blant andre Helge Baardseth skal arrangere skrivekurs for reiseglade i februar.

I tillegg til den fysiske butikken i Oslo har Nomaden også en nettbutikk.