Og derrr... var dagen i gang - med god frokost

Hotellfrokoster kan være så mangt. Når jeg finner de gode, som idag, da blir jeg glad. Y24A9888_2

Først: jeg er egentlig ikke noe voldsomt frokostmenneske. Kroppen er rett og slett ikke helt klar for de store utskeielser tidlig på morran. Men dersom jeg hopper over frokosten så straffer det seg fort. I alle fall i løpet av et par timer.

I Norge er det ikke noe hotell som kan måle seg med frokosten til Rica Nidelven i Trondheim.

Frokostbuffeten på Skifer Hotel Oppdal

Seks år på rad har de blitt kåret til Norges beste frokostleverandør. Mange velger å bo på hotellet nettopp på grunn av frokosten.

Men det finnes mange andre gode også. Ett av dem er Skifer Hotel på Oppdal. En veldig innholdsrik frokostbuffet ventet da jeg ankom frokostsalen ved 8-tida i dag. Masse frukt, mange ulike sorter brød, varmretter, godt utvalg av pålegg - fint presentert, og god kaffe.

Y24A9884_2

Jeg trenger ikke mer. I løpet av den  kommende halvtimen var frokostrestauranten temmelig full. Fordi hotellet har svært mange barnefamilier på vinterferie denne uka. Slike sesongtopper kan få mange frokostbuffeter til å klappe sammen. Men på Skifer Hotel var etterfyllingen bra - og ryddingen ved bordene var nesten for effektiv. Dét er det lenge siden jeg har opplevd.

Y24A9885_2

Jeg gleder meg til i morra - og ny frokost - før fredagsturen går til Rørosmartnan.

Uten frokost, duger vi ikke. Og i morra er det viktig å duge :-)