Rørosmartna med hummer og kanari

Dersom du er på jakt etter en gave til noen som har alt - da er Røros stedet du skal lete denne uken. Rørosmartnan er i gang. Men ta gjerne en tur til kirken også.

Den 160. utgaven av Rørosmartnan er i full gang. Og i vinterlige omgivelser er det fullt trøkk i unesco-bygda i Sør-Trøndelag. I dag har vi tilbrakt noen nysgjerrige timer i vinterland - og heldigvis bare en håndfull minusgrader. Tidligere i uka var det så kaldt at mange av de mobile minibankterminalene i bodene nektet å fungere...

Y24A0413_2

Spellemenn og kolbullar.

Gavejakten

Vi har alle vært der: på jakt etter en gave til noen som vi mener har alt. Hva skal vi kjøpe?

Rørosmartnan er en gedigen salgsmartna, der det er mulig å finne alt mulig. Alt fra sukkerspinn og glaserte epler til de lekreste håndverksprodukter  og lokalmat av høy kvalitet.

Eller - som jeg prøvde: Kolbullar. Knallgodt. Og veldig mettende.

Vil du ha en god opplevelse skal du bevege deg litt ut av de to gågatene i sentrum. I gågatene er det periodevis en følelse av stågate. Men bare 100 meter unna er det god plass, god stemning og rimelige priser.

Trangt om plass i Røros disse dagene

Y24A0440_2 Y24A0455_2 Y24A0490_2

Kirkebesøk

Vi besøkte Røros kirke, og 20 meter unna finner du menighetshuset som har egen kafe. God plass og hyggelige priser.

Liker du ikke masse folk, kø og trangt om plassen. Da skal du styre unna Rørosmartnan. Dersom du liker liv og røre, og boder med alt fra hummer til kanari. Da bør du legge turen - men husk å bestille rom tidlig. Eller vent på restplasser. De finner du blant annet her.