Opp-ned og på full fart i fjellet

De færreste ønsker å oppleve fjellet opp-ned og i full fart. Men det gjorde vi - og det var moro.

Beitostølen er for mange først og fremst kjent som vintersportsted. Men de som besøker fjellbygda i Øystre Slidre vil også oppleve en høyst vital sommerdestinasjon.

Vi besøkte Beitostølen, som er et utmerket utgangspunkt for turer til Besseggen, på vår vei gjennom sommer-Norge. Og fikk en fartsfylt opplevelse.

Sommerparken er riktignok under utvikling og kan ikke hamle opp med de store, som Tusenfryd, Hunderfossen og Kongeparken m.fl. Men det er mulig å kjøre bob på en sommerbane, kjøre bil på bilbanen og å oppleve en enkel høydebane (passer for de minste). I tillegg til hoppe i gyrotrampolinen. Her kan du utfordre ballansen og din egen evne til å slå forlengs og baklengs salto på tampoline under trygge omgivelser.

Bob-banen kan kjøres alene fra man er 10 år, men er nok morsomst for den som er litt eldre og tyngre. Vekten bidrar ti økt fart, og du trenger en viss armstyrke for å holde håndbremsen i posisjon slik at den ikke bremser hele turen ned.

Bilbanen er etablert i nedre del av slalåmanlegget på beitostølen, og er tilgjengelig for alle over 12 år/150 cm

Gjennom sommeren kan du også være med på juvvandring, klatring og rafting. Sommerprogrammet til Beito Aktiv ser du her.

Vi fikk også med oss årets Trollrock-festivalen. En veldig bra musikkfestival der det er kjempegod stemning, få boder (salg av lokalt øl, lokal ost og lokale kjøttvarer), hyggelig vakter (ikke fotoforbud etc) og god plass. Trollrock startet i fjor som en god ide fra et par driftige karer, støtte fra lokalt næringsliv, stor entuasiasme hos en vennegjeng og betydelig frivilliginnsats. I år var band som Karpe Diem, Hellbillies, Valkyrien Allstars samt artister som Veronica Maggio, Sivert Høyem og mange flere på  plass. Vi fikk med oss en trivelig kveld. Vi har lyst tilbake neste år.