Det beste er både vått og vilt. Prøv rafting - om du tør.

20 grader i lufta - 10 grader i vannet. Blå himmel over, og blankt vann under. Vi har testet rafting for familier -og tok med oss grottetur og juving i sammen slengen.

Noen klager over at det har vært veldig vått i sommer. Det gjør ikke jeg. Derimot har jeg ved noen anledninger oppsøkt enda mer vann. Sånn som de siste to dagene. Gudbrandsdalen har flere ulike raftingselskap.Et av dem er Sjoa Rafting. Og med sjefen Magnar Aasheim i spissen, og en rekke dyktige guider, ble det to minnerike dager for meg og Jakob (11).

For barn

Rafting passer for barn fra 7-8 år og oppover og som er trygge i vann. Du blir våt, litt kald og får utfordret eventuelt vannskrekk. Men du verden så morsomt.

En veldig bra turpakke er starte med å være med på grotting til de underjordiske gangene i fjellet i Rondane. En knapp halvtimes kjøring fra E6 til Gudbrandsdalen, opp til Mysuseter og deretter til fots opp i fjellet. Med kyndige guider gikk vi ned i en trang sjakt, som bare ble trangere og trangere. Alle med normal kroppsstørrelse og en viss bevegelighet og myhet kommer seg gjennom. Men det er neimen ikke lett på det trangeste.

Hjelm, hodelykt, regnklær eller tilsvarende er nødvendig. Likeså godt fottøy - og minimalt med klaustrofobi. Etter en times tid nede i dypet - på det dypeste 20-30 meter under bakkenivå - var vi igjen fremme i dagslyset. Med storslaget utsikt over de høyste fjellene i Rondane.

Vi overnattet på øya Virgin Island, som ligger i campen til Sjoa Rafting. I lavvoer, med medbrakt sovepose/liggeunderlag (kan leies). Middagen tilberedte vi selv på grillen, sammen med fire andre familier.

Klokka 09.00 idag var vi på beina (litt stive etter gårsdagens fjelltur), og det var klart for frokost i Mathuset i leiren.

Deretter bar det til fjells, oppover Heidalen opp mot Besseggen. Et stykke ovenfor Ridderspranget var det klart for rafting. Ut på stille vann, som straks ble friskere og friskere i farten. Men med innlagte badepauser, elvebrett-testing, og moro. Før det bar utfor enda friskere stryk.

Johooo.... Moro, vilt og vått. Og fiskerne ved elvebredden, som jeg trodde komme til å bli irriterte, smilte og vinket til oss.

Etter et par timers rafting var det lunsj ved elvebredden, før vi forflyttet oss til elvva Veo (sidevassdrag til Sjoa), hvor det var muligheter til juving. Juving er å følge elvejuvet til fots, men med hjelm, redningsvest og våtdrakt. Her hopper man ut i elvapå ulike steder og svømmer og lar seg drive med. de tøffeste testet hopp fra 8 meters høyde!

Et par timers juving er nok for de fleste. Da er man full av inntrykk, har fått noen blåmerler, og fått minner for livet.

Dette er et todagers turopplegg som varmt kan anbefales. At vi fikk sommerens beste vær var selvsagt ingen ulempe:-)

 

Turen fortsetter

Nå har vi dratt videre over Valdresflya til Beitostølen. Her skal vi i morgen teste Sommerparken med bob-bane, bilkjøring på bane, høydepark mm  og deretter være med på Trollrock, med Karpe Diem, Sivert Høyem, Travis og flere.

Sommer-Norge har så mye å by på at selv om jeg hadde hatt sommer hele livet så hadde jeg ikke rukket over alt. Men noe skal vi få med. Og dele det med deg. Mer utfyllende informasjon fra turene kan du senere lese i reportasjer på www.kortreist.no