Opplev luksusliv på flyplassen for 200 kroner

IMG_2175.jpg
Det gode liv på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange

Det gode liv på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange

Jeg kunne velge gratis mat til 270 kr - eller å kjøpe for 235. Jeg valgte det siste. Og det var veldig lurt.

Når du må vente på fly som er forsinket i mer enn to timer så har du krav på både mat, drikke og gratis telefon.

(Her kan du lese reglene)

Og når reisen, som i mitt tilfelle, ble utsatt i ni timer på grunn av feil ved det opprinnelig oppsatte flyet. Da er forskjellen mellom gode valg og de ikke fullt så gode, gigantisk.

Ditt valg

Dersom flyet ditt er forsinket, og du befinner deg på en stor flyplass, da bør du orientere deg for å sjekke om det finnes såkalte VIP-lounges på flyplassen. Her kan du nemlig få en super forpleining til en veldig billig penge. Du kan selvsagt spare pengene, men jeg vil ikke anbefale deg å gjøre det.

I mitt tilfelle, på flyplassen i Malaga, var det kort avstand fra gate 43 hvor Norwegian til København skulle gå i fra, og opp til VIP Lougen i 2. etg. Jeg hadde allerede før avreisen sjekket hvor den lå.

Utsikt til noen rolige timer. Foto: Odd Roar Lange

Utsikt til noen rolige timer. Foto: Odd Roar Lange

Da vi fikk beskjed om  flyets mange timers forsinkelse utløste det retten til 30 Euro i vouchers (verdisjekker) til matkjøp. Jeg tok i mot dem, men bestemte meg allerede med en gang for heller å velge VIP-loungen. Her kan alle, uansett billett-type og flyselskap, kjøpe adgang for 26 Euro. Det gir muligheter til å slappe av i svært gode sofaer, gode forhold hvis du vil jobbe eller ha et lite møte, fri wifi (i motsetning til resten av flyplassen), gratis drikke (med og uten alkohol) og gratis mat. I tillegg til en rekke aviser og ukeblader.

I tillegg sørger verten for å følge med flyavgangen for deg. Da flyet endelig gikk var jeg like uthvilt som da reisen egentlig startet, i motsetning til alle dem som hadde tilbrakt tid på dårlige stoler og med både støy og travelhet rundt seg.

IMG_2186

IMG_2186

IMG_2185

IMG_2185

IMG_2184

IMG_2184

IMG_2182

IMG_2182

Mat og drikke. Foto: Odd Roar Lange

Mat og drikke. Foto: Odd Roar Lange

Jeg tror ikke de aner hva de gikk glipp av.

Det bør ikke du heller på din neste tur. Tenk på dette neste gang du er snøfast på Gardermoen eller et annet sted rundt om i verden.

Hvor finner du lounger?

IMG_2188

IMG_2188

De fleste større flyplasser har det, og mange av dem er gratis hvis du har annet enn lavprisbillett eller riktig kort/medlemskort.

Her er noen:

Diners Kort

SAS lounger på Gardermoen

Her kan du lese Aftenposten reises reportasje om den hemmelige luksusen.

Her ventet de andre passasjerene.... Foto: Odd Roar Lange

Her ventet de andre passasjerene.... Foto: Odd Roar Lange