Gode hodetelefoner redder reisen din

Det beste du kan kjøpe for penger er en reise. Det nest beste er gode hodetelefoner. Det beste når flystøyen blir for plagsom - på med hodetelefone. Foto: Odd Roar Lange

Jeg har testet Bose Quiet Comfort 25 i noen måneder. Det er simpelthen uslåelig. Selv om jeg noen ganger, når jeg skal pakke så lite som mulig, tenker at "de tar litt stor plass" så er det alltid verd det. Enten jeg sitter på en flyplass hvor det er mye støy, inne i et fly, på et tog eller en buss. Eller bare trenger litt stillhet og god musikk på jobben. Jeg bruker Spotify og Itunes som kilde til musikk. (Husk å laste ned musikken på forhånd så kan du bruker Spotify selv om du ikke er online).

Bose QC25 i pakken som følger med. Foto: Odd Roar Lange

Stille på reise og jobb

Jeg har brukt flere ulike øreplugger og hodetelefoner med noicereduction og noisecancelling.  Det vil si at bakgrunnsstøyen kan fjernes helt eller delvis. Dette er de absolutt beste jeg har prøvd!

Lyden er klar og fin og bassen trer tydelig frem uten at den er påtrengende. Du kan velge mellom hvite eller svarte hodetelefoner. Jeg valgte hvite, med beige puter mot hodet. Jeg fryktet kanskje at de ville se skitne ut etter en tids bruk. Men det har ikke skjedd.

Ellers er det smart å ta med et ekstra AAA-batteri, selv om produsenten lover 35 timers tid per batteri. Jeg har ikke testet om det stemmer. En bra pluss for Bose CQ 25 er at de virker selv om batteriet er dødt. Riktignok uten støydemping, men allikevel helt utmerket.

Stillhet på tur. Dette fungerer utmerket. Foto: Odd Roar Lange

Nyt reisen

Dersom du ikke vil høre på musikk, men bare fjerne susende støy så kan du bare skru på hodetelefonenes noise-cancelling. Det er volumkontroll/fjernkontroll på ledningen. Denne har frem til nå kun virket på Appleprodukter. Men fra midten av april kan du kjøpe ledning som passer for androide modeller. Jeg synes de er svært behagelige å ha på hodet og putene kjennes behagelige mot ørene. Det er mulig å vri selve høyttalerne slik at settet tar mindre plass når de pakkes sammen.

Neste gang du setter deg på flyet og får en småbarnsfamilie med et gråtende barn bak deg er det ingen grunn til panikk. Det er bare å ta på seg hodetelefonene og nyte reisen i stillhet.

De rimeligste Bose QC 25 jeg har sett for salg er ca 2 200 kroner på ulike flyplasser rundt i Europa (inkl Norge). De dyreste utsalgsstedene tar ca 2900

Bose QC25 får terning 6.

 

Tester og omtaler: Noen av produktene kjøper jeg selv. Noen får jeg tilsendt for utprøving. Det er mine erfaringer, anbefalinger og opplevelser som deles.  Jeg vil gjerne høre dine. Del dem i kommentarfeltet.