Slik får du barna med på påsketur

Er du klar for påsketur? Her tipsene for en vellykket tur for barna.

Y24A9956.jpg

1. Bestem målet sammen!

Avpass turmål etter barnas form og turerfaring. Ikke legg listen for høyt, søk etter å gi barna gode mestringsopplevelser. Det er ikke nødvendig med lange krevende turer for å få flotte naturopplevelser!

2. Selg inn turen

Fortelle om hva dere skal gjøre, hva som blir morsomt, utfordrende osv.

Legg inn minst en spennende aktivitet som du vet slår an. Ikke bekymre deg for alt du skulle ha gjort hjemme. Husk at ditt turengasjement smitter!

3. Ha et klart turmål – gjerne en topp, et vann, en hytte

Bli enig på forhånd om hva som er turmålet. Prøv å ikke snu før målet er nådd. ”Yes, jeg klarte det” -følelsen er deilig både for unge og eldre.

Legg opp til en rundtur hvis det er mulig. Det er mer motiverende enn en tur hvor man skal gå fram og tilbake.

Bli enig med barna om hvordan dere skal gå. Er det lov å gå i fra hverandre? Hvor og når skal dere i tilfelle samles igjen? Ta pauser – barn liker å gå mer i ”rykk og napp” enn voksne.

Første pause bør være etter ca 10 minutter for å regulere på klær, drikke litt, og evt legge på ny smørning hvis skiene fungerer dårlig

4. Pakk riktig klær og utstyr

Det er viktig å være godt kledd, men med altfor mye klær blir man lett passiv. Husk lue- en stor del av varmen forsvinner her, og en lue kan lett tas av/på. Ha med varmt ekstra tøy i sekken.

På skiturer er det viktig å ta med (og bruke) riktig skismøring. Bakglatte ski eller klabbing ødelegger hele turen!

5. Gjør matpausen til en hyggelig happening

Lag gjerne bål eller ta med en primus. Husk at sunn mat som ostesmørbrød eller suppe smaker godt på tur. Ikke stapp barna fulle av sjokolade - spis noe som både er sunt og godt.