Reiselyd som tåler en sprut

Hvilken høyttaler bør du ha med deg på tur? Jeg har testet en som tåler en støyt - og sprut.

Dra til sjøs - for en høyttaler. Foto: Odd Roar Lange

Denon Envaya er navnet på en av sommerens nye bærbare høyttaler som kan tas med på reise. Den er riktignok ikke noe for deg som vil reise med å lite og lett bagasje som mulig. Men dersom du har bil eller båt så er dette en trådløs høyttaler som kan være akkurat den du er på jakt etter. Denon Envaya er etter min mening et veldig bra alternativ for dem som vil ha en enkel og god høyttaler for utendørsbruk. Og da får du en som tåler både regn og støt.

Kontrollpanelet på Denon Envaya. Foto: Odd Roar Lange

Strømmetjenester

Dersom du bruker streamingtjenester som Spotify eller Wimp kan du bruke denne høyttaleren til å lytte til din favorittmusikk. Produsentene lover at du kan høre musikken i CD-kvalitet. Jeg har ikke testet Envaya mot teknisk måleutstyr, men har valgt å teste den i daglig og variert bruk. Både i båt, i bil, koblet til tv-en, mac´en innendørs - og på stranda med mobil og Ipad Mini.

Med stativ. Foto: Odd Roar Lange

Koblinger

Jeg har for det meste brukt bluetooth-tilkobling. Men du kan også bruke analog tilkobling med kabel via aux-inngangen.

Denon Envaya støtter også NFC – nærfeltskommunikasjon, slik at man kan koble mobil og høyttaler bare ved å holde dem inntil hverandre.

Fabrikkanten lover 10 timers batterikapasitet. Jeg klarte aldri å hente ut mer enn vel 9 timer med musikk før den måtte lades på nytt. Dersom det er kaldt så tror jeg batterikapasiteten blir ytterligere noe redusert.

Men 9 timer er som regel mer enn nok for de fleste.

Står støtt

Høyttaleren har et innebygd stativ slik at den står stødig. Og det fungerer greit in ntil det blir mye bølger. Da bør den legges i en bag eller hengeposer som er festet til båten. Jeg har utsatt den for flere fall fra ca 50 cm og ned på gress og mot dørken på båt uten at det har gjort annen skade en små kosmetiske skrammer.

Jeg synes mellomtoner og høye toner kommer klart og tydelig frem under både musikk og tale. Basstonene kunne med fordel vært enda tydeligere. Men alt i alt er det en bra høyttaler til både musikk og tale.

Fargerikt

På båttur med Denon Envaya. Foto: Odd Roar Lange

Frontpanelet på Denon Envaya kan tas av, slik at du kan velge ulike farger på utskiftbare frontfarger med navnene Lunar, Sunset, Fandango og Indigo.

Høyttalerne hjelpe deg å lade mobilen din mobilt via USB. Det synes jeg er veldig bra. Og dersom du kobler den til strømnettet så har du den ladet opp på ca 2,5 timer.

Hva koster den?

Den eneste forhandleren jeg har funnet i Norge er Hi-Fi-klubben. Som selger Denon Envaya for kr 1698,- Det er mulig du finner den via nettbutikker til lavere pris.

terning_5