Se filmen: Er dette Norges tøffeste via ferrata?

Romsdalsstigen kan bli Norges flotteste tur til fjells

(Odd Roar Lange): Fjellklatring er ikke sporten eller fritidsaktiviteten for alle. Men nå kan du komme deg den bratte vegen til fjells i Romsdalen uten klatrekunnskaper og eget utstyr.

Gode værforhold og flott innsats fra frivillige gjør at Romsdalsstigen Via Ferrata åpner 2018-sesongen allerede 1. mai.

En drøm

Romsdalsstigen Via Ferrata er det siste tilskuddet av kommersielle reiselivsprodukt i Rauma, som har blitt til gjennom godt samarbeid mellom det offentlige og private næringsliv i kommunen. Prosjektet har blitt drevet frem av en rekke lokale ildsjeler, som de siste årene har stått på for å realisere en Via Ferrata i Romsdalen.

Via Ferrata er en helt egen aktivitet, men har mange elementer fra klatring. Romsdalsstigen Via Ferrata består av to ulike tilrettelagte klatreløyper med stålwire og jerntrinn, og skal favne både dem som er helt nye i sporten, så vel som dem som har klatret noe tidligere. Introveggen en løype som krever lite forkunnskaper om klatring og som vil passe for de aller fleste.

Utstyret

Her vil man med klatresele og sikringsline (slynge med falldemper) hele tiden være sikret til fjellet, mens man klatrer opp på naturlige formasjoner, samt på trappetrinn og planket sti. Det finnes flere komfortsoner med hvilebenker underveis, med storslått utsikt over den mektige naturen med Romsdalsfjorden som bakteppe, og ikke minst kjente ikon som Romsdalshorn, Vengetind, Romsdalseggen, Bispen, Kongen og Dronninga.

Utsikt over Romsdal, med Insterdalen, Rauma elv, utløpet av elva Istra og fjellene Kongen, Dronningen og Bispen.   Foto: Norsk Tindesenter

Satser høyere

Utviklingsselskapet Nordveggen AS har hatt en sentral roller i utviklingsfasen i dette prosjektet. I dette prosjektet ble det lagt vekt på at resultatet skulle bli et nytt kommersielt reiselivstilbud til glede for hele reiselivet. Det ble tatt kontakt med investorer som gjennom sitt samfunnsengasjement raskt viste interesse for prosjektet. I tillegg bestemte Rauma kommune seg for en ekstra reiselivssatsing som prosjektet passet inn i. Ettersom Nordveggen er en utviklingsaktør og ikke en drifter, er det Norsk Tindesenter som i utbyggingsfasen overtok eierskapet av prosjektet og anlegget og som vil drifte og videreutvikle tilbudet.

Prosjektet vil være en viktig sesongforlenger for hele reiselivet i Rauma, og håper at mange av dem som planlegger turen over Romsdalseggen vil sette av en ekstra dag til å klatre opp Romsdalsstigen Via Ferrata.
Returen for begge løypene følger den allerede tilrettelagte stien ned fra Nesaksla i sentrum av Åndalsnes, med muligheter for også å få med seg turen til utsiktspunktet Rampestreken.  

Vestveggen – som er klatrestigens andre løype og en mer krevende tur stod klar sist høst. Nå er det klart for en ny sesong.
Les mer og bestill turen her. 

Fikk du med deg disse?