Så lett får du det billigste hotellrommet

IMG_9312.jpg
Dette er tipsene som gir deg det billigste og beste hotellrommet.

På jakt etter det beste hotellrommet til billig pris? Alle foto: Odd Roar Lange

Den beste dagen

Den beste dagen for å booke hotellrom er søndager fra klokka 14 og utover. Da får du snakke med folk i resepsjonen, fordi bookingansvarlig har helgefri. De har ofte god oversikt og kan gi deg en god pris og et bra rom.

Ring direkte

Ring direkte til hotellet, ikke til felles bookingnummer for hele hotellkjeden. Hotellet har oversikt over avbestillinger som er kommet direkte til dem.

Fullt betyr ikke utsolgt

Nettsider gir deg beskjed om at det er fullt. Men det er alltid ledige rom til "gullkunder" eller til andre som har reservert rom, men som ikke trenger det allikevel. Kan du vente med bestilling til samme ettermiddag/kveld som du trenger rommet så vil det ofte dukke opp ledige rom. Noen ganger er det ekstra store rom som du kan få til ordinær rompris.

IMG_9316

Oppgradering

Dersom du ved innsjekking forteller at du har bodd på hotellet, men ikke var helt fornøyd forrige gang, så vil du svært ofte oppleve at de oppgraderer til et bedre rom for å få deg fornøyd denne gangen.

Klage på rommet

Dersom du, etter å ha ankommet rommet, oppdager feil eller mangler og går tilbake til resepsjonen og sier at du ikke er fornøyd så vil oppgradering ofte være en sannsynlig løsning.

I ustand

Dersom rommet har feil eller mangler, si i fra omgående. Dermed får du nytt rom eller avslag i prisen.

"Skadd-rom"-rabatt

Dersom du, via telefonsamtale eller personlig oppmøte, får beskjed om at hotellet er fullt, skal du høre om de har rom som er i ustand. Kanskje er det bare en tv eller telefon som ikke virker, eller en stol som er ødelagt. Dette er rom du kan få leie for halv pris dersom du godtar mangelen.

Konferanseplass ledig

Dersom du vet at det skal være en stor konferanse ved et hotell som sier at det er fullbooket kan du ringe til konferansearrangøren. De har ofte ledige rom som du kan få overta.

Flørt

Ja, det er lov å flørte med resepsjonisten. Alle liker en blid og positiv kunde. Det blir ofte oppgradering eller rabattløsninger av slikt.

IMG_9324

Be om regningen

Dersom du skal overnatte flere netter bør du be om en utskrift av regningen allerede kvelden før utsjekking.

Slik kan du kontrollere at alt er korrekt, og at du ikke blir belastet for utgifter du ikke skal ha.

 

 

 

(Jeg har tidligere publisert en lengre artikkel om temaet på kortreist.no)