Slik pisser du på en hotellresepsjonist

Y24A9828.jpg

Hotellgjester er ikke alltid som andre gjester.

14

Men det finnes måter du kan bli en favorittgjest på.

Vet dere ikke hvem jeg er?

Dersom resepsjonisten visste hvem du er så trenger du ikke spørre. Er du stamgjest så er det lurt å bruke ditt bonuskort. Dette viser at du er en kjærkommen gjenganger, og det ender ofte med en oppgradering.

Det må da kunne gå an å jobbe litt fortere?

Å jobbe i hotellresepsjonen er en hektisk jobb. Og noen ganger skal både gjester på inn- og utsjekk betjenes samtidig som telefonen ringer. De skjønner at du er utålmodig, og det er absolutt lov å spørre dem foran deg i køen om priroitert plass dersom du skal rekke et fly eller lignende.

Y24A3778

De må da kunne fikse en taxi til meg?

Hotellene bestiller gjerne en taxi for deg. Da får du et referansenummer som viser hvem som skal hente deg. Noen ganger kan det være fristende å hoppe inn i en annen tilfeldig taxi utenfor hotellet selv om du har bestilt en taxi via resepsjonen. Dersom du gjør det så si i alle fall fra til din sjåfør slik at den andre taxien kan kanselleres og fristilles.

Det må da kunne gå an å ta utsjekket litt raskere?

Det er godt mulig, men det beste trikset (dersom du vet at du får det travelt om morgene) er å betale kvelden før du skal sjekke ut. Da får du betalt og sett gjennom eventuelle bilag slik at det ikke er noen feil. Pass selvsagt på at du ikke tar noe ut av minibaren etter at du har gjort opp regningen.

Det må da kunne gå an å få et bedre rom enn dette?

Ikke alltid, men noen ganger er det mulig. Særlig hvis du oppfører deg hyggelig. Og har du vært på hotellet tidligere og fått en god opplevelse, så er det lov å si det ved innsjekkingen. God oppførsel lønner seg alltid, og det kan ende med oppgradert rom.

Jeg må da kunne beholde rommet frem til flyet mitt går - kl 15.00?

Husk å si i fra når du sjekker inn, at du veldig gjerne skulle hatt rommet litt lengre. Det pleier svært ofte å gå i orden. I alle fall hvis dere ikke er i et reisefølge på i alt 30 enkeltrom… Dersom hotellet kan planlegge din utsjekk så går det ofte veldig bra å få beholde rommet litt lengre. Igjen, høflighet lønner seg alltid.