Sommerferie med ungdom - prøv denne sykkelturen

Sommerferietips: Hva skal man gjøre sammen med ungdom i ferien? Jeg skal gi deg noen gode - og utprøvde tips. Stisykling er ett av dem. Klart for stisykling i Trysil. Foto: Trysil Bike Arena

Når det ene sommerferieforslaget etter det andre nedstemmes av ungdommene i familien da er det lett å stå både sur og rådvill tilbake. Ungdommene sier ikke "nei" for å være vanskelige, de synes bare forslaget ikke høres noe kjekt ut. Det er ikke sikkert du klarer å overtale dem - sånn med en gang. Men du kan gjøre det ved å vise dem at stisykling er morsomt, og at deres skepsis var feil (bare ikke krev at de skal bekrefte det :-) )

Tips 1: La dem ta med en venn.

2. Tips 2. Prøv en aktiv-ferie, som eksempel stisykling i Trysil.

Hvorfor Trysil?

Trysil vil bli Skandinavias største stisykkeldestinasjon gjennom stisykkelprosjektet Trysil Bike Arena, som startet i fjor. Det er et marked i sterk vekst, og nå selges det flere terrengsykler enn alpinski i Norge, skriver destinasjonen i sin pressemelding før åpningen av anlegget

Til nå er det investert 3,5 millioner kroner i stisykkelprosjektet i Trysil, og fredag 19. juni skal sommerens store nyhet åpnes:

Er du klar for å prøve dette? Foto: Gaby Tebib/Bike Solutions

10 km med nybygd sti.

Her er nettsiden som gir deg informasjon om hvor du kan bo, spise og oppleve Trysil.

Dette er Trysil Bike Arena

Utviklingen av stisykkeltilbudet skal bli det turistdestinasjon Trysil har manglet om sommeren og høsten. Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har nå utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Totalt skisserer masterplanen en mulig utbygging med en kostnadsramme på 25 millioner kroner, men dette er avhengig av at mange aktører støtter prosjektet med midler. Satsningen skal gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk. (Kilde: Trysil Bike Arena)

Hva er det stisykling?

Det er litt krevende, men ikke vanskelig. Det tilfredsstiller derfor både nysgjerrighet og utfordringen - og belønnes med følelsen av mestring.

Det er gode naturopplevelser og opplevelser sammen med familien. Trenger dere egentlig noe mer?

Ja, et godt pizzatips. Prøv pizza fra Puben Sankt Olav. Den er kjempegod.

Det finnes en rekke andre gode steder for stisykling også. Et tips er å besøke Hafjell og prøve terrengsykling eller downhillsykling der.

Vet du om norske steder som bør anbefales? Skriv gjerne ditt tips i kommentarfeltet.