Tivoli stengt i norsk høstferie - det liker ikke turistsjefen

Y24A0150_2.jpg

Danskene forbereder høstsesongen og Halloween. Men ikke i den norske høstferien.

Y24A0146_2

 

Jeg har vært med på flere morsomme Halloweenarrangement. En av de virkelig gode var i København. Der den store attraksjonen Tivoli åpner portene i høstmørket. Og skaper kjempestemning.

Tivoli i København holder åpent fra 10. oktober til 2. november. Og gjør klart for høstferiegjester fra Sverige og Danmark. men ikke fra Norge. Det liker ikke Visit Denmarks markedssjef i Norge, Vidar Mørch, særlig godt:

Vi hilser  velkommen at Tivoli forlenger sesongen. For nordmenn setter stor pris på Tivoli. Men skulle det være helt ideelt, så burde  både Tivoli og mange andre danske attrasjoner stratte sitt høstferieprogram en uke tidligere.

For når svenskene og danskene har ferie i uke 42 til 44 så har de fleste norske elever ferie i uke 41.

Runst 500 000 gjester besøkte Tivoli i fjor høst. Og Halloweenfeiringen er virkelig noe for seg selv. Med en skummel-lyssatt park og skumle opplevelser.

20 000 gresskar skal plasseres ut. Forfatter og barne-tv-verten Shane Brox har laget skrekkteatret "Vampyr Mus i Shanes Hus” ved hjelp av levende mus. For ungdommer og voksne blir det et nytt skummelt show på Kragenborgen på gressplenen i Tivoli. Her kan du se et zombiedanseshow inspirert av Michael Jacksons Thriller.

Er du klar for en tøff kveld i København? Foto: Odd Roar Lange

Men nordmenn som bruker høstferien til en etterlengtet Københavntur får ikke med seg dette. De fleste land i Nord-Europa har ferie etter den norske og ledelsen i Tivoli har ingen umiddelbare planer om å forlenge høstsesongen med enda en uke.

”Det er et stort skridt at udvide Halloween så efterårssæsonen tæller hele tre uger, men perioden har stort potentiale og så stor gæstetilfredshed, at vi mener der er besøgende nok til en ekstra uge, ikke mindst svenske turister. Vi har noteret os, at den norske skoleferie ligger i uge 41. Det ville være dejligt, hvis vi kunne åbne for nordmændene også. Det tager noget tid at bygge Halloween i Tivoli op, så vi kan ikke undvære uge 41 til vores forberedelser. Nordmændene må derfor enten flytte efterårsferien fra uge 41 eller planlægge at besøge København og Tivoli i den sidste weekend af ferien. Halloween-sæsonen begynder nemlig altid fredag i uge 41”, sier Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Tivolis merkevare og kommunikation i en pressemelding fra Tivoli og Visit Denmark.

Natten senker seg. Det er snart klart for høst i Tivoli. Foto: Odd Roar Lange