Tre reisetips du garantert får bruk for

bilde-2.jpg

De enkleste reisetipsene er ofte de beste. Og du husker dem når du trenger dem. Hotelloppholdet blir alltid bedre når du har gjort de smarte tingene. Foto: Odd Roar Lange

1. Ikke bruk nøkkelkortet for å få strøm på hotellrommet. For da mister du muligheten til å lade dine elektroniske enheter når du er ute av rommet, siden strømmen brytes når du er ute av rommet og har tatt med nøkkelkorttet.

Sett heller et annet plastkort som du har med deg (og som du kan glemme uten at det blir problem). Et kort fra et tidligere hotellopphold duger godt. Alternativet er å be om et ekstra nøkkelkort når du sjekker inn...

2. Har du glemt laderen til mobilen eller nettbrettet. Ingen grunn til å fortvile. De fleste hotell har etterhvert fått en skuff eller eske full av gjenglemte ladere. Dermed låner du en herfra. Eller - du kan bruke en USB-ledning fra tv-ens bakside og til enheten du vil lade. En slik USB-ledning er alltid billigere enn en komplett lader.

3. Ta med en dobbel- eller trippelkontakt i bagasjen. Jeg har aldri vært på hotell med for mange stikkontakter. Og det er supert å kunne lade telefonen ved senga om natta. Dermed kommer en liten skjøteledning til anvendelse raskere enn du hadde trodd.