Vil du imponere naboen? Sov her

Fristes du ikke av disse hotellene så bør du helst holde deg hjemme.

Dette er hotellene du ikke har sett maken til. Og vil du ha opplevelsene verken kollegene dine eller vennene din har sett maken til. Ta en kikk på disse bildene, og klikk deg gjerne inn på hjemmesidene for å se enda flere.

  1. Kagga Kamma Private Game Reserve, Sør-Afrika

Kagga Kamma

Kagga Kamma Private Game Reserve picture 1 Kagga Kamma Private Game Reserve picture 4

På Kagga Kamma kan du oppleve luksusovernattinger midt i sørafrikansk bushen. Med nattehimler med millioner av stjerner og et dyreliv du bare har sett på tv. Lodgen har bredt utvalg av romtyper, og du kan velge for eksempel å tilbringe en natt i “cave suites" bygget på fjellformasjoner av sandstein. Men det er også mulig å sove ute i det fri.

2. Costa Verde Resort 727 Fuselage Home, Costa Rica

Costa Verde

Hva skal man gjøre med en gammel Boeing 727 fra 1965? Hvorfor ikke å pusse den opp og gjøre den om til et hotell! På hotellet finner du en fantastisk suite med to soverom, hvert av dem med eget bad, TV og et tekjøkken. Den private terrassen gir den beste utsikten over kostarikansk jungel og hav! Makan til flyopplevelse finner du ikke noe sted.

  1. Treehotel, Harads i Sverige

Treehotel - The Mirrorcube

Våren er i full gang i svenske Lappland. Hva med en helt annerledes tur til et hotell hvor du sover blant duglene, oppe i trærne. Treehotel i Sverige er et fint sted for de som vil vende tilbake til naturen og... sove i et trehus! Dette miljøvennlige hotellet tilbyr et fantastisk opphold i trærne midt i Haradsskogen. Man kan velge mellom 7 unike hotellrom: The UFO, The Mirrorcube, The Bird’s Nest, The Blue Cone, The Tree Sauna, The Cabin og The Dragonfly.

  1. Igloo Village Kakslauttanen, Finland

Igloo Village Kakslauttanen

Igloo Village Kakslauttanen picture 2

Vinter eller somemr. Igloohotellet i Finland er åpent hele tiden. Med helt ulike opplevelser. Vinterstid er Igloo Village Kakslauttanen i Finland ekanskje det beste stedet å oppleve nordlyset. Du kan velge å bo i glass-igloo, snø-igloo eller tømmerhytte. Velger du å bo i en glass-igloo, får du garantert den beste utsikten til nordlyset. Glass-igloer gir mulighet til å beundre nordlyset og millioner av stjerner i en behagelig romtemperatur. Et spesielt termisk glass garanterer at temperaturen inne i igloen alltid forblir på et normalt nivå. Hver glass-igloo er utstyrt med et toalett og luksuriøse senger. På Igloo Village Kakslauttanen finner du verdens største røykbadstue!

  1. Sheraton Huzhou Spring Resort, Kina

Sheraton Huzhou Spring Resort

Østen blir mer og mer populært reisemål for nordmenn. Prisene på flybillettene er langt lavere enn for bare noen få år siden. Og vil du oppleve noe nytt i ferien og har lyst på litt mer luksus med det samme, så er dette hotellet for deg. Den nylig åpnede Sheraton Huzhou Hot Spring Resort i Kina, også kjent som "smultringhotellet", har 27 etasjer og kan romme opp til 282 gjester. Alle romtyper har private balkong, baderom i marmor. Her snakker vi virkelig om luksus for pengene.

Men hva koster det egentlig å oppleve denne luksusen i virkeligheten?

Prisene varierer veldig, og legg feriene dine utenom de mest attraktive ferietidene. Det kan også lønne seg å kjøpe hotell gjennom utelandske reisebyrå. Bruk også søkemotorer som kan hjelpe deg å finne billige billetter. Et av dem er hotelscombined.no som jeg har sjekket de siste dagene. Og min lille minitest viser at prisene er under tilsvarende andre søkemotorer som f.eks hotels.com.

Jeg har ikke testet mot hotellenes egne direktebooking.