Vinterturister trenger ikke snø

Det er ikke de spreke og fine skibildene som vekker mest oppmerksomhet i vintermånedene. Front

Y24A9427

Dersom alle nordmenn er født med ski på beina så er det i ale fall veldig mange foreldre som er veldig raske med å pakke dem bort så fort som mulig. De synes ikke det er  noe moro med ski. Og de ønsker ikke å bruke mye penger på skiferie.

Det samme tenker altfor stor del av aktørene i norsk reiselivsnæring. Dersom de ikke ligger i nærheten et av de store skianleggene så opplever de vintermånedene et langt mareritt. Få gjester, få aktiviteter og lite glede.

Men hvorfor det?

Y24A9440

Hvorfor er det ikke flere som tenker litt annerledes? Hva kan vi få til i vintermånedene? Hva er eksotisk, hva vil gjestene betale for, hva vil de aldri komme til å glemme?

Svaret kan være like enkelt som det er nært: Atlanterhavet.

Hopp i havet

En weekend med smak av god lokal mat, en smak av frisk natur (legg opp noen korte fotturer i et terreng som om sommeren er gjengrodd av løvtrær), en smak av god vin, og - en smak av det barskeste: et obligatorisk bad i sjøen.

Det er kaldt, men ikke farlig. Det er tøft og det er uforglemmelig.

img_08752

Selvsagt har jeg prøvd. Mange ganger. Foto: Jakob Aarø Lange

Dette fungerer på firmagrupper på tur (f.eks. julebord og konferanser) og for de som reiser alene, som vennegrupper eller som par.

For Hurtigruten burde det vært obligatorisk at man la til rette - selv med en godt voksen gjestegruppe vinterstid, så er det mange som synes dette er spennende.

Jeg har delt hundrevis av flotte skibilder i magasiner, aviser og på nett.  Og noen relativt dårlige badebilder. Og det er ingen tvil. Det er badebildene som  kommenteres og beundres mest. Og som huskes av leserne.

Og det er mange som har lyst til å prøve. Men de tør ikke alene. Det er derfor du skal hjelpe dem med å legge tilrette for en vinterbad.

Lær av danskene

Danskene og svenskene har sine havsbad. Med vinterbad. Men Norge - med sin lange kystlinje - har ikke noe slikt. I alle fall ikke meg bekjent (tips meg gjerne). Det er mange lokale badeklubber, men ingen i turistnæringen som bruker det til et kommersielt produkt.

Vinterbad i Lofoten. Det kan være av det barske slaget. For en turistopplevelse.

Kjøp inn noen billige badebukser og badedrakter på slutten av sommersesongen. La badetøy være inkludert i oppholdet. Du tjener den inn igjen, uansett.

Og etter badet får de selvsagt en t-skjorte eller lignende som et trofè. Med teksten: jeg har vinterbadet i Atlanterhavet.

Gratis, dersom de deler bildet på sosiale medier. 50 kroner per stk dersom de ønsker å la være.