Dra til fjells - legg venninneturen til Beitostølen

900 meter over havet - og nytelse til 1000

Merethe Johnsen, Pia Jeanette Time og Katrine Bull la årets venninnetur til Beitostølen. Foto: Odd Roar Lange

Merethe Johnsen, Pia Jeanette Time og Katrine Bull la årets venninnetur til Beitostølen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Krystallklar fjelluft, vakre høstfarger og fyr på peisen. Velkommen til fjells og til Beitostølen. For dette er året for å prøve en annerledes venninnetur. La den gå til en av landets mest populære fjellregioner - Valdres. Det eneste dere kommer til å savne er én dag til - før dere reiser hjem.

-Vi har snakket om en felles venninnetur i lang tid. I sommer var vi på ferie sammen med familien. Nå venter noen deilige dager i fjellet, med venninnene, sier Pia Jeanette Time, som sammen med Merethe Johnson og Katrine Bull la høstens venninnetur til Radisson Blu Hotel Mountain Resort på Beitostølen. Med håp om både deilige middager, fine turer i lokalmiljøet og fine turer til fjells, for trioen fra Langesund.

Den gode historien

I 1965 startet Steinar Hovi (1939-2013) den første skiskolen på Beitostølen. Han hadde vært skiistruktør i både Skottland og Østerrike og så muligheter til å tjene penger på danske turister. Han puttet pengene han tjente tilbake i driften og etablerte det vi i dag kjenner som Beitostølen Resort. Hundrevis av fjellhytter, leiligheter og hotellrom senere er Beitostølen blitt et norsk reiselivseventyr med en spennende historie. Nå er de klare for en ny høst- og vintersesong med i hovedsak norske gjester. Dersom dere tenker på å dra på venninnetur så skal dere for alvor vurdere å legge den til Beitostølen. Og her kommer noen av grunnene.

God plass

Den nye reiselivsituasjonen i Norge gjør at det er bedre plass enn tidligere år. Dermed kan de ansatte i enda større grad ta seg ekstra godt av gjestene. Den anledningen bør dere benytte dere av.
Og Beitostølen legger nå opp til spesialpakker for venninneturer.
Om dere vil dele hotellrom, leilighet eller hytte så finner dere godt utvalg av alt dette til leie via denne nettsiden.
Dersom flere enn to venninner ønsker å dele hotellrom så kan dere spørre etter familierom med ekstraseng eller såkalte connecting rooms - der man kan slå sammen to ordinære rom.

Fine fjellturer

Det finnes en rekke fine fjellturer som kan starte midt i bygda. Det sammen gjelder fine muligheter til sykkelturer. Og dere kan leie sykkel via sportsbutikk på Beitostølen. Mange ønsker å ta turen over Besseggen. Men husk at det finne mange fine andre fjellturer, også. Her er 11 gode grunner til å velge noe annet enn Besseggen.

Shopping

Beitostølen har fått en rekke fine butikker, som ligger midt i sentrum av bygda. I tillegg er det bare en kort kjøretur til Fagernes som kan by på enda flere shoppingmuligheter for dem som ønsker det.

Spa

Radisson Blu Mountain Resort kan formidle kontakt og bestilling hos Sens Spa og Trening. Vær klar over av bassenget i hotellet har vært stengt en periode pga koronasituasjonen (per sept 2020). Ta kontakt med hotellet for oppdatert informasjon om dette.

Mat og drikke

Heimatt er navnet på den nyeste restauranten på Beitostølen. Husk å bestille bord, for det blir fort fullt. Alle foto fra Heimatt: Odd Roar Lange

Heimatt er navnet på den nyeste restauranten på Beitostølen. Husk å bestille bord, for det blir fort fullt.
Alle foto fra Heimatt: Odd Roar Lange

Beitostølen har fått en ny tilvekst på restaurantfronten. Restauranten med det upretensiøse navnet Heimatt Selskap og Catering ligger i Bergo Hotell, og skal løfte gastronomien på fjellbygda.
De lokale brødrene Øyvind og Erling Theodorsen, har gjort et realt stykke arbeid med å skaffe lokale råvareleverandører. De har de brukt til å sette sammen en meget god meny, og med velkomponert vinpakke så er Heimatt et løft for gjestene på Beitostølen. Vil dere ha god mat, god servering, fin oppdekking og trivelige lokaler så er Heimatt et godt valg. Restauranten har ambisjoner om å komme opp i det øvre sjiktet i Norge. Det er fortsatt litt igjen, men Heimatt er allikevel et fint sted for venninneturen.
Ellers finner dere flere spisesteder her.

Klikk på bildene for større versjon

Valdresflye venter

Bruk gjerne litt av dagene på Beitostølen til en biltur til den sørlige delen av Valdresflye. På veien opp mot fjellet kjører dere forbi Bitibua. Herfra kan dere kjøpe med dere lokale matvarer.
Etter ca 15 minutters kjøring kommer dere til Bygdin Fjellhotell. Det tradisjonsrike hoteller er en opplevelse å gå inn i.

Klikk på bildene for å se dem i større format

Dette er en tidsreise inn i damesalongen, herresalongen, spisesalen - og resten av hotellet som stod ferdig i 1913 og ble renovert første gang i 1925. Bygdin Fjellstue ligger ved østsida av Bygdinvannet. Kanskje kan dere ta lunsjen ved fjellhotellet.

IMG_20200820_131911.jpg

Reisen dit

Mange velger å kjøre over den nasjonale turistvegen Valdresflye - med kanskje Norges mest kostbare kafé til svimlende 57 millioner kroner. Men kommer dere fra Gudbrandsdalen så er det vel så fint å ta denne turen: Jotunheimveien.
Fra Oslo tar turen ca. 3 timer (230 km). Følg Europavei E-6 fra Oslo, via Hønefoss til Fagernes. Følg deretter riksvei 51 fra Fagernes til Beitostølen. Fra Bergen/Vestlandet er det enklest adkomst fra Bergen via E16, gjennom Lærdalstunnellen og over Filefjell. Ta av fra E16 ved Ryfoss, der det er skiltet Beitostølen. 
Det går også ekspressbusser til Beitostølen.

Del dine tips

Har du tips og forslag om hva man bør gjøre på venninnetur på Beitostølen? Send det til orl@thetravelinspector.no så deles det her på thetravelinspector.no

Les om flere venninneturer i Norge