Derfor bør dere dra på venninnetur i Norge i høst

Og slik finner dere det perfekte reisemålet

Om dere reiser kort eller langt - det spiller ingen rolle - bare dere tar turen. Foto: Odd Roar Lange

Om dere reiser kort eller langt - det spiller ingen rolle - bare dere tar turen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Den store utenlandsturen, storbyferien til Amsterdam, London, Vilnius, Paris, Roma eller Nice er avlyst. Det samme er utenlandsturer til andre reisemål i utlandet. Det er ingen grønne reisemål utenfor landets grenser i høst - og det er absolutt verd å lytte til myndighetenes råd: Ikke dra på utenlandsreiser som ikke er absolutt nødvendige. Og selv om man kanskje føler det sånn, så faller ikke shoppingturer eller venninneturer inn under kategorien «absolutt nødvendige».

Reis i Norge

Gjennom sommeren har flere norske reisemål har hatt rekordsommer. Nå er de klare for en flott høst. Velg gjerne blant disse reisemålene, fordi de er godt innkjørte og har alt klart for en ny sesong. Koronasituasjonen har krevd store omstillinger, og mange har klart denne med glans. De har gjerne færre gjester i en «normalsesong» , men øker inntektene fordi gjestene blir værende i flere dager og tar seg tid til å benytte tilbudet på stedet. Mange steder har blitt veldig gode på endre tilbud og service - fordi de vet at det er nødvendig for at gjestene skal bli fornøyde og for at de skal komme tilbake.
Følg gjerne med på Thetravelinspector.no som gir dere mange tips til hvor dere kan reise på venninnetur.

Lavere priser

Overnattingsstedene har aldri aldri hatt større vansker med å sette «den rette prisen» enn akkurat nå. Fordi modellene fra tidligere år ikke er mye verd. Mange steder har derfor valgt å sette ned prisen på selve overnattingen, men tjener heller på salg av lunsjer, middager, utleie av sykler og kajakker, guiding, spabehandlinger etc
Husk å bestille overnatting direkte hos hotellet, unngå nettsider som booking,com/hotels.com/trivago etc - da disse tar mellom 15 og 25 prosent av det du betaler i provisjon. Pengene havner i utenlandske skatteparadis.
Husk også at privat leie gjennom selskap som airbnb ikke bidrar til lokal verdiskaping i særlig grad.
Bo heller på de etablerte hotellene og gjestgiveri som skaper arbeidsplasser og som bidrar til å gjøre lokalsamfunnet til et bedre sted å bo i.

God plass

I sommer har mange overnattingssteder opplevd ventelister fordi etterspørselen var stor. Når høsten kommer vil det normalt bli bedre plass, og dette gjør at dere kan få en suite til samme pris som standardrom.
Hvis dere husker å spører.
Uke 40 og 41 er høstferieuker hos skolene, men de øvrige ukene er det normalt bedre plass - dersom dere bestiller litt i forvegen. Husk at mange nordmenn helst bestiller 0-3 dager før ankomst. Det kan derfor være smart å planlegge litt i forvegen slik at dere er garantert å få plass. Og de beste rommene - hvis dere spør.
Rommene fordeles vanligvis dagen før ankomst. De beste rommene går til kunder med lojalitetskort og som bestiller direkte. Altså: dere.
Si i fra ved bestilling dersom dere ønsker spesielle rom, eller ekstraseng på rommet.

Er dere klare for å gjøre noe morsomt sammen?                                                Foto: Odd Roar Lange

Er dere klare for å gjøre noe morsomt sammen? Foto: Odd Roar Lange

God service

Gode steder vet å sette pris på gjestene sine. De har erfarne ansatte som vet hvordan de skal behandle venninner på venninnetur. Dette kan være sånn som ekstra håndklær, badekåpe, ekstra toalettartikler, muligheter til å bestille en flaske musserende vin som står på rommet når dere ankommer. Eller spesielle venninneturpakker som inkluderer både aktiviteter og ekstra god service.
Velg gjerne steder som har hatt godt besøk, som er synlige i (sosiale) medier og som får gjesteomtale. Sjekk gjerne vurderinger fra andre og legg merke til om stedet svarer på gjestenes tilbakemeldinger.
Gode steder fortjener å få flere gjester - de fortjener å få gode gjester.

Noen legger venninneturen til vakre Sogndalstrand i Rogaland. De angrer neppe på det. Foto: Knut Bry

Noen legger venninneturen til vakre Sogndalstrand i Rogaland. De angrer neppe på det. Foto: Knut Bry

Opplevelser

La høstens venninnetur gå til et sted hvor dere kan være «oppdagere». Steder hvor dere ikke er kjent fra før. Kjenn gleden av å oppleve noe nytt sammen. Vær nysgjerrige, snakk med de som bor der, hør hvor dere finner de ukjente stedene som ikke er omtalt i reisebrosjyrene. Gjør gjerne litt forarbeide før dere ankommer, særlig med tanke på hva dere ønsker å gjøre den første kvelden.

Ta vare på de gode øyeblikkene - og benytt høsten til å skape nye.         Foto: Odd Roar Lange

Ta vare på de gode øyeblikkene - og benytt høsten til å skape nye. Foto: Odd Roar Lange

De fine små stedene

Som sagt, stryk utlandet fra venninneturen i år - og sannsynligvis neste år. Ikke se på det som noe problem, men som en mulighet. En mulighet til å oppleve noe annet. Ikke noe feil med Bergen, Trondheim eller Oslo. Men kanskje dere skal benytte sjansen til å oppleve noen av de mindre stedene i Norge?
Fredrikstad, Beitostølen, Hamar, Ålesund, Bodø eller kanskje et annet sted. Det finnes ikke noe sted som er det fineste stedet i Norge. Det fineste stedet er der du er med det perfekte reisefølget, det alt stemmer, og dere har det kjekt fra dere ankommer til dere reiser hjem.
Stedet som gir dere gode opplevelser og gode minner.

Trenger dere tips?

Dersom dere ønsker flere tips enn de dere finner på thetravelinspector.no
Ikke vær redd for å ta kontakt via orl@thetravelinspector.no 

Les om venninneturer her