Airbnb-leiligheten kan ha skjult kamera

Og slik oppdager du det før det er for sent

Så lite kan et kamera være. Foto: Amazone

(ODD ROAR LANGE): Hvordan bor du når du er på ferie? His venner og familie - eller kanskje på hotell eller i campinghytte? Stadig flere velger å bo hjemme hos folk de ikke kjenner fra før, via boligdelingstjenesten Airbnb.
Men visste du at en rekke personer har opplevd at det er skjult overvåkningskamera i i Airbnb-leiligheten?
Med et slikt kamera kan eieren eller andre overvåke hva du gjør i leiligheten eller huset. Og du er ikke sikker på ikke å bli filmet når du er naken på badet eller soverommet.

Ville ha beskyttelse

Nealie og Andrew Barker fra Auckland på New Zealand var på ferie i Irland sammen med sine fire barn og en niese da de oppdaget et skjult kamera i leiligheten. Episoden er blitt omtalt blant annet på CNN.
Kameraet var festet til innsiden av en røykvarsler, og vanskelig å få øye på med en gang. Utleieren nekte først all kjennskap til kameraet, og hevdet at det var falske anklager, før han endret mening:
Huseierens forklaring deretter var at han ville ha et kamera på plass for å sikre sine egne eiendeler mot å bli skadet og mot problemer med å få disse erstattet.
Airbnb har på sin side beklaget det hele og skaffet familien et nytt sted å bo.

Dette gjør du for å avsløre kameraet

Det er ikke noe lett oppgave å avsløre et skjult kamera. Først og fremst skal utleiere gjøre deg som leietaker oppmerksom på at leiligheten er overvåket. Det er kanskje litt naivt å tro at alle utleiere gjør nettopp dette, og da må du selv starte jakten på kameraene.
Her kan du lese hvordan du kan gjøre dette, og se bilder av hvordan kameraene kan se ut.
Her er CNNs reportasje om hvordan du kan avsløre et skjult kamera.

Følg gjerne Thetravelinspector på Instagram