Er du klar for en majestetisk fjordtur - på hjul?

Har du el-sykkelen din klar?

(ODD ROAR LANGE): Er du en av dem som har fått sansen for sykkelferie? Enten fordi du allerede er i god form og liker naturnære opplevelser? Eller fordi du har skaffe deg ny el-sykkel og funnet nye måter å oppleve Norge på?
Les gjerne: Jeg hadde aldri trodd dette var mulig for meg

Ny rute på plass

-Nå etableres en ny signaturrute for sykkelturister på Vestlandet. Norge og Vestlandet har alle ingrediensene som oppfattes som svært attraktivt for syklister: slående vakkert landskap, et veletablert veinett og mange sjarmerende småsteder. Likevel har regionen hatt en beskjeden posisjon på det globale markedet til nå, forteller Asgeir Blindheim, prosjektleder for tematurisme i Fjord Norge AS

Nye turister

De siste tre årene har Fjord Norge og destinasjonsselskapene i regionen arbeidet målrettet med å tilrettelegge for og etablere ruteforslag som vil tiltrekke seg utenlandske sykkelturister.
Asgeir Blindheim opplyser at den nye sykkelruten er et resultat av godt samarbeid mellom destinasjoner, sykkelguider og hoteller i regionen.

Gjennom sommeren 2019 har ruten blitt testet av både norske og utenlandske media. I tillegg har Fjord Norge har i samarbeid med aktørene gjennomført studieturer med store internasjonale turoperatører. -Tilbakemeldingene har vært utelukkende svært positive, forteller Blindheim, og flere store operatører vil nå selge turer basert på ruten, som går under konseptnavnet The Majestic Fjord Tour.

El-sykler åpner for nye muligheter

El-sykler har åpnet en ny verden - både for meg og for mange andre.

En tredagers sykkeltur med daglige etapper på 80-120 km og fjelloverganger vil treffe midt i blinken for aktive mosjonistsyklister som søker lange og harde klatringer. Samtidig vil en gjennomsnittlig norgesturist, med snittalder på 45-55 år, finne en passende utfordring i den samme ruten med egen eller innleid elsykkel. Grupper hvor deltakerne har ulik erfaring og treningsgrunnlag vil dermed også kunne tilpasse turen.
Les mer om Fjord Norges-sykkelruter og opplevelser her.

Slik kan el-sykkelen bli en klimavinner der du bor - The Travel Inspector

En rekke kommuner i Norge er i ferd med å etablere ulike utlånsordninger for elsykler. Både til fastboende og til turister.

Føl Thetravelinspector på Instagram