Derfor gir de bort halve hotellet

Nå har de en spennende plan i ermet

Slik blir noen av de nye rommene på Thon Hotel Ålesund.

Slik blir noen av de nye rommene på Thon Hotel Ålesund.

(ODD ROAR LANGE): I 30 år har har det vært et Scandichotell. Men tidligere i høst overtok Thon Hotels driften av hotellet ved Brosundet i Ålesund. Og etter kort tid stengte de dørene.
– Gårdeier valgte å stenge hotellet for nødvendig arbeid. Vi hadde vannlekkasje flere steder i huset, og vi hadde også fått noen krav om forbedringer på kjøkkenet, sier direktør Silje Viken Skarlund ved Thon Hotel Ålesund til Thetravelinspector.no

Populær nabo

-Når det først skjedde bestemte gårdeier at hotellet samtidig skulle oppgraderes. Og nå er vi glade for at det blir satset på et hotell som har så mange muligheter. Hotellet har den beste beliggenheten og utsikten. Nå får vi et bedre produkt å tilby privatpersoner og næringslivet, sier Viken Skarlund videre.
-Skyldes oppgraderingen at det etterhvert slitte hotellet har en nær hotellnabo som heter Brosundet Hotell som omtales som det beste byhotellet i Møre og Romsdal?
-Nei. Og når vi er ferdig med oppussingen så håper vi at folk oppfatter at Thon Hotel Ålesund er det fineste og beste, ler Viken Skarlund.

Ga bort halve hotellet

Når vi først skal stenge for å pusse opp så er vi veldig glade for at det vi ikke har bruk for fremover er overnatt av andre som har glede av det. Vi har gitt bort 100 fjernsyn til Hjelpegruppa i Ålesund. I tillegg har Røde Kors og andre fått hente annet som ikke skal brukes videre hos oss. Vi vil gjerne avsette et så lite miljøavtrykk som mulig, og dette er like mye til glede for oss som for dem som har fått overta utstyret.
-Hvorfor ikke bruke de gamle fjernsynsapparatene i det nye hotellet?
-Det handler om at vi skifter system, der de gamle ikke kan brukes, sier Silje Viken Skarlund.

Direktør Silje Viken Skarlund ved Thon Hotel Ålesund

Direktør Silje Viken Skarlund ved Thon Hotel Ålesund

Toppetasjen blir bygget om til gjesterom. Blant annet får hotellet en lekker suite med balkong, og med en vakker utsikt. Det nyoppussede hotellet får totalt 183 rom.
Bak det nye interiøret står Olav Thon Gruppens designansvarlig, Sissel Berdal Haga Thon, og interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

– Når man kommer inn vil man bli møtt av en romslig resepsjon på høyre side. Til venstre har man baren, som fører inn til en stor og luftig restaurant over to plan. Restauranten vil få en flott utsikt over havnen og innseilingen. Vi arbeider fortsatt med farger og materialer, men det er ingen hemmelighet at hotellet skal preges av stor fargeglede, forteller Thon Hotels i en pressemelding.

Slik blir det nye Thon Hotel Ålesund når det er ferdig. Skisse: arkitekt Kibsgaard-Petersen AS.

Slik blir det nye Thon Hotel Ålesund når det er ferdig. Skisse: arkitekt Kibsgaard-Petersen AS.

De første prøverommene vil være klare på nyåret. Fasaden skal også renoveres, og bygget vil få nye fargetoner. Den nye hotellfasaden vil stå mer i stil med byggene rundt, og skal passe godt inn i jugendbyen Ålesund.
Thon Hotel Ålesund vil være midlertidig stengt under renoveringen, og åpner igjen 1. juni 2021, klar til å ta imot gjestene.
Mens det nye konferansesenteret vil stå ferdig høsten 2021, og får kapasitet opptil 180 personer i storsalen, i tillegg til flere mindre møterom. Det blir flotte lyse lokaler med utsikt til havet. Konferansesenteret vil ha toppmoderne AV-utstyr.