Slik blir du lurt når du skal reise til USA

Via denne siden betaler du 83 dollar.
Via denne siden betaler du 83 dollar.

Denne nettsiden lurer fra deg over 600 kroner før USA-turen din.

Dersom du skal til USA må du sørge for å ha papirene i orden. Men du skal ikke betale mer enn nødvending. Noen vil gjerne lure deg.

Denne siden, for eksempel.

De fleste som skal til USA søker opp det elektroniske søknadsskjemaet via internett-leseren. Du må nemlig registerere deg i den elektroniske ESTA-databasen før du reiser. Har du ikke gjort dette så er det helt usannsynlig at du får reise inn i USA.

Vær forsiktig

Men når du søker opp en side som kan hjelpe deg så havner du kanskje på den norske siden som heter esta.us. Det er ingen offisiell side, men et firma som prøver å lure fra deg

Her ser alt helt ok og offisielt ut, og dermed lokkes du til å fylle ut all informasjon som kreves. Det er i og for seg ikke noe "feil" med side. De hjelper deg med det du trenger. Men, det er rådyrt. For denne siden krever hele 83 dollar (741 kroner) per person!

Det står ingenting om denne skyhøye prisen noe annet sted på siden. De tar altså klekkelig betalt for at *du* gjør jobben med å fylle ut all informasjon. Og du oppdager det ikke før du kommer langt ut i prosessen, eventuelt allerede har betalt.

Den offisielle siden du skal bruke for å søke om ESTA-registrering er denne. Her står selvsagt også prisen oppgitt. Her får du vite at 14 dollar er gebyret du skal betale (127 kroner).

Via denne siden betaler du 14 dollar.
Via denne siden betaler du 14 dollar.

Så med mindre du ønsker å kaste bort 614 kroner så går du selvsagt bare til den offisiele amerikanske siden.

Her er alt du trenger å vite om ESTA/Visum til USA.

Her har jeg skrevet hvordan du får du billigste flybillettene. Mange tusen å spare ved en USA.-reise

Har du noen tips eller erfaringer? Skriv dem gjerne i kommentarfeltet.

Odd Roar LangeUSA1 Comment