I Ischgl er du på sporet av kjendiser og gode skiopplevelser

The Beach Boys, Rihanna og jeg har noe til felles. Nå er det din tur. (Se filmen)

(ODD ROAR LANGE): I Østerrike ligger den lille tyrolerlandsbyen Ischgl med 1500 innbyggere. Hvordan kan et lite sted ta opp kampen mot «skigiganter» som Bad Gastein, St. Anton og Schladming?

Top of the mountain

Jo, ved hjelp av en konsert på toppen av fjellet, knallhardt og målrettet arbeide og 10600 gjestesenger. Med 1377 meter over havet er landsbyen slett ikke av de høyestliggende. Men skiheisen, som starter på torget, sender deg inn i Silvretta skiarena med 40 heiser og over 100 km skibakker. Sammen med sveitsiske Samnaun er dette et svært snøsikkert område. 

Jeg har vært her. Det samme har artister som  Michael Jackson,Bob DylanTina TurnerElton JohnPussycat DollsRod StewartJon Bon Jovi,NenaSugababesEnrique IglesiasPinkAnastaciaBeyonceMelanie CRihanna,Gabriella CilmiLeona LewisKylie Minogue og Katy Perry.

Deilig, det er klart for off-pist.                                                Foto: Odd Roar Lange

Jeg var her for å kjøre ski. De var her for å holde alpenes mest kjente konsert: Top of the Mountain Concerts. 2300 meter, rett utenfor toppheisen ligger konsertarenaen som sparker i gang sesongen i november hvert år. 

Sesongens konsert ble gjennomført med The Beach Boys. Og etter en litt trå start med lite snø har det den siste uken lavet ned i Ischgl.
Nå er forholdene fantastiske - og selv for off-pist-entusiastene begynner det å bli gode dager. I alle fall hvis du kommer deg opp på fjellet tidlig nok.

Gjør klart for deilig, varm tomatsuppe.                   Foto: Odd Roar Lange

På testtur til Alpene.                                                   Foto: Odd Roar Lange

Er du klar for årets skisesong?                        Foto: Odd Roar Lange

Ischgl er ikke det største partystedet jeg har besøkt i alpene. Men, du får så det holder. Med nærmere 40 afterskisteder å velge mellom. Og du kan velge det litt "snobbete stedet" Schloss Lounge hvor kjendisene trives. 

Bakkene stenger klokka 16 og afterskien utover kvelden finner du derfor nede i sentrum. Gjerne på på Kuhstall eller Champagnerhütte

Eller - om du vil ha veldig god mat så kan jeg anbefale lunsjen oppe i fjellet, på Mountain Vip Club som Paris Hilton, eller på fantastiske Restaurant Stüva nede i sentrum. 

Her får du mat du ikke glemmer på en stund. Topp klasse.

Fra relaxavdelingen på hotel Albona i Ischgl                         Foto: Odd Roar Lange

Har du lyst på god mat, kald øl og et varmt smil - prøv alpene i vinter. Foto: Odd Roar Lange

Med over 10 000 gjestesenger så kan du velge fra enkle gjestehus til luksuhotell. Jeg bodde på 4-stjerners Hotel Albona. Godt beliggende midt i hovedgata, med veldig bra relaxavdeling, gode rom, enkel bar og helt grei frokost. Og bare 200 meter til heisen. Sesongen er i full gang i Ischgl. 

Følg med på thetravelinspector.no . Her skal du få vite mer om de beste bakkene i Ischgl, om de hemmelige perlene i - og den dramatiske historien fra nabobygda Galtür  

Reisen hit

Her finner du alt du trenger å vite om Ischgl.

Du kan reise hit med Alpereiser, eller på egen hånd med fly til Innsbruck og deretter Alpen taxi eller buss i 75 minutter til Ischgl.

Sponset: Reisen ble gjennomført i uke 2/2016 samarbeid med Austria Info.