Dra til fjells - her er 40 høye drømmer

Hvor er verdens fineste fjellturer? Her kanskje.

Strengt tatt vil jeg tro at en liste over verdens fineste fjellturer burde inneholde minst én fra Norge. Men, samtidig finnes det så vanvittig mange muligheter utenfor landets grenser at Norge kanskje ikke kommer på en slik liste. Og her er det gjort et bevisst valg: vi dropper Norge denne gangen.

Forfatterne Trygve Sunde Kolderup og Maria Philippa Rossi har vært på veldig mange fjellturer. Nå har de samlet 40 av dem i boka "Verdens fineste fjellturer - 40 turer på 5 kontinenter".

Anbefales

Og, mens vi venter på at dagslyset skal gi oss lengre dager i Norge er dette en bok jeg med glede kan anbefale. Enten du har fjellerfaring og drømmer om å bestige topper på over 7000 meters høyde, eller du velger byfjell som Table Mountain i Cape Town.

Jeg har reist veldig mye, men jeg har ikke veldig lang erfaring med høye og barske fjellturer utenfor Norges grenser. Derfor var det med spenning jeg åpnet boka, og det var med begeistring jeg merket at den fanger meg fra første kapittel. Den turen går til Færøyene - eller værøyene som forfatterne velger å kalle den. Der har jeg vært - og klengenavnet er perfekt.

Deretter starter en spennende reise til kjente og ukjente fjell på fem ulike kontinent. Boka er godt skrevet og bildene fikk i alle fall reiselysten frem hos meg. 

Boka tar deg med på 40 ulike reiser, og jeg synes forfatterne har lykkes godt med å gi hver og en av dem sin egen sjel og opplevelse. Hver av turene er utstyrt med en enkel faktaboks med lenker til nettsteder du vil ha nytt av om du vil vite mer. 

Boka kan enten leses fra perm til perm, eller du kan bruke den som inspirasjonsbok  til en verdensdel og et land som frister.

Rett i sekken

Stort pluss til side 204 og 205 som enkelt forteller deg når du bør reise hvor, og til forfatternes egen pakkeliste.

Dersom du liker å reise så kommer du til å like denne boka. Fordi den er en reise i seg selv. Også om du bare liker all-inclusive og paraplydrinker, og nøyer deg med fjellturer i bokform.

PS: 10 kroner av hver solgte bok går til Stiftelsen Varde som støtter ulike bistandsprosjekt i Uganda, Kenya, Grønland, Tanzania og Nepal.

 

Verdens Fineste Fjellturer

Forlaget Fri Flyt

Trygve Sunde Kolerup og Maria Philippa Rossi

Veil. pris: Kr 399

216 sider innbundet.

 

Jeg tror du vil lese om disse bøkene også: