Nå kan det bli enklere å bestille hotell

NHO kaster seg inn i kampen for å unngå fordyrende hotellbestillinger.

Hvordan booker du dine hotellrom?                                  Foto: Odd Roar Lange

Nå skal bookingselskapene få konkurranse. HOTREC, den europeiske paraplyorganisasjonen for hoteller, restauranter og kafeer, lanserte i i desember en stor kampanj «Book direkte». Målet med kampanjen er å øke bevisstheten rundt mulighetene som ligger i direktebooking.

NHO Reiseliv er en av mange europeiske reiselivsorganisasjoner som slutter opp om kampanjen.

Billigere med direktebooking

Derfor bør du droppe bookingselskapene.

– Dagens reisende kan organisere og bestille overnatting på mange måter. De ulike distribusjons- og bookingkanalene har sine fordeler og ulemper for både forbrukere og tilbydere. Vårt budskap er at å booke direkte også har sine fordeler, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

Thetraveinspector.no har tidligere skrevet at du bør unngå bookingselskapene dersom du vil bo billigst

NHO arbeider nå for at vi skal få lettere bestilling ved å booke direkte.

Realtidsinformasjon og spesialtilbud

NHO sier dette: På den ene siden er tanken å bevisstgjøre forbrukere rundt fordelene ved direktebooking, blant annet knyttet til direktekontakt med tjenesteleverandør, realtidsinformasjon om ledige rom og spesialtilbud. På den andre siden er målet å få hoteller, restauranter og andre reiselivsbedrifter til å reflektere over hvordan de kan tjene på direktebooking.

Kampanjen dreier seg ikke om å lansere en ny bookingplattform.

– Det overordnede målet med kampanjen er å fremme direktebooking som idé, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Fikk du med deg disse: