Slik velger hotellet hvem som skal få det beste rommet

Trodde du det var tilfeldig at noen andre får bedre rom enn deg? Slik lurer du systemet.

Hvorfor ender alltid de andre opp med det beste rommet?                         Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Et dobbeltrom er ikke bare dobbeltrom. Noen får fjordutsikt mens andre ender me vindu mot bakgården. Enkelte får veranda, mens andre får et rom hvor det knapt er plass til kofferten. Hvorfor er det slik? 

Det er en ganske enkel filosofi bak tildeling av rommene på hotellet. Hotellene bruker nemlig følgende fordelingsnøkkel:
°De beste rommene går til stamgjester.
°De nest beste rommene går til de med hotellkjedens bonuskort.
°De dårligste rommene går til dem som har bestilt gjennom bookingsider som booking.com og hotels.com

Årsaken til de to første er relativt åpenbare. Det siste punktet kan kanskje være mer overraskende. Men saken er at hotellene betaler 15-25 prosent av romprisen i «gebyr» til bookingselskapet. Da er det mye mer lønnsomt for hotellet at du bestiller direkte hos dem. Og det er noe jeg alltid gjør. Eksterne bookingsider er fine når du skal finne ulike hotell på et reisemål. Ellers er det ingen god grunn til å bestille gjennom dem.

HVA KAN DU GJØRE?

Det kan selvsagt være unntak, men dette er altså hovedregelen. 
Antall overnattinger får du kanskje ikke gjort så mye med. Men dersom du finner et hotell du trives på så bør du kanskje vurdere å bruke det samme neste gang. Og si gjerne til dem, når du booker direkte, at du trivdes der forrige gang.
Og: du har selvsagt bonuskort - ikke sant?

Fikk du med deg disse?