Slik får du flere blogglesere

10 tips som gjør at du kan mangedoble lesertallene dine.

Bloggsuksess handler om å skape godt innhold.                                       Foto: Odd Roar Lange

Men hvordan får du lesere til bloggen din? Det er lettere enn du tror. Men lett å gjøre feil. Jeg har fulgt denne "oppskriften", og opplever at leserne vil følge Thetravelinspector-bloggen.

Det finnes titusener av ulike blogger, der ganske få lykkes med å nå målet med noen tusen lesere daglig, Skal du lykkes med bloggen din så må du (og familien) først av alt akseptere at blogging tar tid. Også på ferie. Dumt, men sant. Dersom du vil ha helt fri så kan du be noen gjesteblogge for deg.

Mine 10 bloggtips

1: Lag et bra navn på bloggen din. Det er imidlertid ikke krise dersom du er i full gang med blogging og navnet ikke er optimalt ennå. Navn kan endres underveis. Men ikke i tide og utide.

2: Lag gode titler på hver eneste bloggpost. Lag også mellomtitler i fete (uthevede) bokstavtyper.

3: Jobb med bildene. Gode bilder er viktig for at leserne skal like bloggen din. De beste bildene tar du om morgenen og kvelden. Dropp midt-på-dagen-bilder.

Trenger du inspirasjon? Ta med deg bloggen på kafe. Skriv der.      Foto: Odd Roar Lange

4: Les andres blogger.  Skrive gjerne kommentarer - og husk alltid å svare dem som sender deg en kommentar. Alltid!

5: Vær godt fornøyd med hvert tredje eller fjerde blogginnlegg. Men ikke skriv for lange bloggposter. De fleste leser den på mobiltelefon, og i farten. 

6: Del gjerne de små hverdagsøyeblikkene. Ikke skrive dagbok der du ramser opp alt dere har gjort i dag.

7: Lag facebookside, instagramkonto og snapchat der du promotere bloggen din. Send ut nyhetsbrev til dem som vil abonnere på bloggen din. Prøv å få mange til å dele blogginnleggen, men ikke mas på leserne dine.

8: Skriv om uventede opplevelser og morsomheter. Gjerne om tabbene. Leserne vil elske dem.

9: Vær ærlig i bloggen. Vær personlig, uten at du trenger å være for privat. Innhold er alt. Godt innhold gjør at leserne kommer tilbake.

10: Fortsett med bloggen også når leserne uteblir. Det går alltid litt opp-og-ned. Det tar tid å få en suksessfull blogg. Du lykkes dersom du holder trykket oppe.

Få med deg disse også